País Valencià 17/07/2014

El fiscal manté la petició de penes d'entre 2 i 6 anys de presó per als neonazis jutjats a València

Els 18 acusats, entre els quals hi ha dos militars, un regidor del partit ultra España2000 i l'assassí confés de Guillem Agulló, ja esperen sentència

Efe
2 min
Parts dels detinguts durant l'Operació Panzer, moments abans de començar el judici. / JUAN CARLOS CÁRDENAS / EFE

ValènciaEl judici que se celebra des de dilluns passat a l'Audiència Provincial de València contra 18 suposats neonazis acusats de pertànyer al grup Frente Antisistema (FAS) ha quedat avui vist per a sentència, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia valencià en un comunicat.

El procés s'ha celebrat en quatre sessions amb la presència de setze dels divuit imputats, entre els quals es troba un regidor d'España2000 de la localitat valenciana de Silla, dos militars i l'assassí confés de Guillem Agulló. Els dos acusats que no han estat presents en el judici es troben en rebel·lia per haver fugit de la justícia.

El ministeri fiscal ha mantingut la seva petició de presó amb penes que van dels dos als sis anys de privació de llibertat pels delictes d'associació il·lícita, tinença d'armes prohibides i tinença d'armes de foc.

En el transcurs de les vistes, diversos dels agents de la Guàrdia Civil que van dirigir la denominada operació Panzer contra aquest col·lectiu han explicat que disposava d'estructura jerarquitzada i lliurava armes als seus integrants a la seva seu social de València.

Segons es desprèn de les escoltes telefòniques que es van realitzar durant la recerca, els agents creuen que els dirigents d'aquest grup determinaven el compliment de les ordres, i si s'incomplien es discutia el fet entre els caps, així com la possibilitat de possibles càstigs.

En el local social de l'organització es realitzava la captació de nous membres, i a través de la seva pàgina web es podien adquirir armes, com defenses extensibles i punys americans, encara que no s'ha pogut confirmar si es va arribar a realitzar alguna venda, sempre segons el testimoni dels agents que han comparegut com a testimonis en el judici.

El responsable de la investigació va declarar que van decidir confiscar l'arsenal d'armes que posseïa la banda per por que decidissin cometre alguna agressió. En els escorcolls en les cases dels acusats també van trobar-hi simbologia nazi.

Aquest agent, testimoni protegit en la segona sessió del judici, va explicar que la Guàrdia Civil intentava evitar les agressions que, d'acord amb les escoltes telefòniques, planejava aquest grup, encara que ha reconegut que no van tenir constància que es produïssin, ni de cap denúncia o comunicat de lesions.

stats