País Valencià 16/06/2013

La CUP de València es presenta en societat amb la incògnita de si concorreran a les eleccions del 2015

Els portaveus de la Candidatura d'Unitat Popular de València defineixen el projecte com un model "radicalment anticapitalisita i desacomplexadament independentista"

Acn
2 min

ValènciaAlternativa per València-Candidatura d'Unitat Popular (CUP) es va presentar públicament ahir, dissabte, com una força municipalista, sorgida des dels moviments socials i des de l'independentisme "per transformar una ciutat cada dia més fosca". Així ho va assegurar un dels seus portaveus, Natxo Calatayud, moments abans de l'inici de l'acte de presentació de l'assemble de la CUP a València, que es va celebrar a la plaça Viriat de la ciutat.

La CUP de la ciutat de València va viure ahir, dissabte, el seu bateig polític amb un acte que va comptar amb la presència del diputat al Parlament de Catalunya, Quim Arrufat, el portaveu d'Amaiur al Congrés, Xabier Mikel Errekondo, així com de representats de diferents moviments socials al País Valencià i dels portaveus de la CUP-València, Natxo Calatayud i Imma Milan.

El mateix Calatayud va definir el projecte com "una eina municipalista, que neix des del moviments socials i des de l'esquerra independentista, de baix cap amunt, per transformar aquesta ciutat enfosquida, per remoure consciències i donar respostes i propostes des de l'esquerra independentista i els moviments socials".

Després de tres anys de treballs, la CUP de València va presentar ahir de manera pública el projecte, amb voluntat d'agrupar "un teixit i una alternativa des dels moviments socials i l'independentisme", va explicar Imma Milan.

Sobre una possible candidatura a les eleccions municipals del 2015, Calatayud va explicar que la formació "no té res a perdre, ho volem absolutament tot, desacomplexadament" però ha deixat la decisió en mans de l'assemblea perquè "som nosaltres els que marquem l'agenda política, estem començant a construir i teixint ponts, comencem ara a tenir el debat polític", va matisar.

Preguntats sobre si una candidatura a les eleccions podria fer dividir el vot d'esquerres i indepentista a la ciutat, Natxo Calatayud va considerar que "cadascú té la seva força, ja ens esforçarem perquè estigui clarificat". Calatayud va afegir que la CUP-València és "radicalment anticapitalisita i desacomplexadament independentista, creiem en els Països Catalans com a marc de construcció nacional, no hi ha cap opció que ens discutisca i puga competir amb nosaltres amb eixos posicionaments".

Present a l'acte, el diputat al Parlament per la CUP, Quim Arrufat, ha explicat que la formació dóna suport al projecte de València perquè la presència de l'esquerra independentista ha estat continuada "i sempre hem mirat a veure quan consideraven ells que era necessària". Arrufat ha celebrat que en aquest moment a la ciutat de València hi hagi "una suma per estructurar un espai polític".

stats