CANVI DE CICLE
Política 23/05/2013

L'ANC, Convergència, ERC i la CUP fan pinya per la independència en un acte a Sabadell

Josep Rull (CDC), Oriol Junqueras (ERC) i Quim Arrufat (CUP) defensen la independència amb discursos pedagògics per convèncer els indecisos

Oriol March
2 min

SabadellL'Assemblea Nacional Catalana (ANC), CDC, ERC i la CUP han exhibit unitat independentista aquest dimarts en un acte a Sabadell que s'ha centrat a fer pedagogia de l'estat propi davant d'un auditori format per gent convençuda a qui s'ha reclamat explícitament que eixampli la majoria social cap a la independència. Sota el lema "2014: Fem-ho possible", la presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, ha cridat a sumar esforços i ha carregat contra l'actitud "impositiva" de l'estat espanyol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Josep Rull, secretari d'organització de CDC, ha cridat a "demanar la lluna" fent servir una cita de Joan Maragall i ha reclamat als independentistes "dirigir-se al cor de les persones" per convèncer-les de les bondats de l'estat propi.

El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha fet una crida a "estimar-se" la gent per tal d'aconseguir la independència a través dels vots dels indecisos. Ha fet una crida explícita a persones que hagin format part del PSUC, de CCOO i del PSC per tal de sumar forces per al 'sí'. "Hi ha una cosa que és més important que ser independentista, i és estimar la gent", ha reiterat Junqueras en un discurs molt pedagògic.

El diputat de la CUP Quim Arrufat ha assegurat que Espanya "construeix murs i roba tot el que pot", i al mateix temps ha reclamat que Catalunya "acabi" amb la muralla de "banquers, insults i prejudicis". També ha demanat que l'independentisme "s'encomani" a base de "somriures".

Estava prevista la presència de Dolors Camats, coordinadora nacional d'ICV, que ha excusat la seva presència en tractar-se d'un acte nítidament independentista. Teresa Mira, també ecosocialista, ha assegurat que ICV "està caminant poquet a poquet aquest camí" i que farà de "cotxe escombra" recollint gent a favor del 'sí'.

Abans de la intervenció de Rull, Junqueras, Casals i Forcadell, han pres la paraula Montserrat Chacón (representant de l'ANC a Sabadell), Patrícia Gabancho (periodista i escriptora), Isona Passola (productora de cinema) i Mercè Conesa, alcaldessa de Sant Cugat i representant de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). El seu president, Josep Maria Vila d'Abadal, no ha pogut ser-hi per motius d'agenda.

Un dels discursos més aplaudits ha estat el de l'actriu Montserrat Carulla, que ha entonat el seu tradicional "sóc catalana, actriu i independentista" i ha acusat Franco de voler "diluir" Catalunya a través de la immigració castellana durant els anys de la dictadura.

stats