Política 14/02/2014

L'alcalde de Vigo exigeix a la Generalitat “que s'estiguin calladets” sobre l'AVE gallec

Francesc Homs ha insistit en la necessitat de paralitzar les obres del tren d'alta velocitat a Galícia perquè "cal prioritzar"

Europa Press
1 min

VigoL'alcalde de Vigo, Abel Caballero, ha exigit aquest divendres als responsables de la Generalitat "que s'estiguin calladets" en la qüestió de l'AVE gallec, i ha defensat que Galícia no dóna les gràcies, sinó que reclama el seu dret a tenir connexions ferroviàries d'alta velocitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així s'ha manifestat el regidor arran de la visita del conseller de Presidència de la Generalitat, Francesc Homs, a Santiago de Compostel·la, on ha insistit en la necessitat de paralitzar les obres de l'AVE gallec perquè "cal prioritzar". Visiblement molest amb la posició d'Homs, l'alcalde de Vigo ha recordat que, quan es va construir l'AVE a Barcelona, la resta del territori espanyol "va assentir solidàriament".

"Ara que li toca a Galícia, i a Vigo, li diem a la Generalitat que tingui la decència d'estar-se callada", ha afirmat. Segons ha subratllat, Espanya és un país amb drets i els gallecs reclamen els seus: "Com a alcalde els exigeixo que s'estiguin calladets, que estan més bé, i que no facin gala de convertir-se en antipàtics i generadors de confrontació", ha advertit. En qualsevol cas, l'alcalde ha reclamat a la ministra de Foment, Ana Pastor, que agilitzi les obres de l'AVE Vigo-Ourense-Madrid.

stats