CANVI DE CICLE
Política 10/04/2015

Garzón rebutja l'"independentisme hipòcrita" de Mas i el "nacionalisme ranci" de Rajoy

El líder d'IU acusa el president català d'usar el sobiranisme per "tapar les retallades en la sanitat i l'ensenyament públiques"

Efe
1 min
Alberto Garzón, durant l'homenatge als republicans a Sant Adrià del Besós / EUIA

Sant Adrià del BesósEl diputat i candidat d'Esquerra Unida a la presidència del govern espanyol, Alberto Garzón, ha criticat aquest divendres a Sant Adrià del Besòs l'"independentisme hipòcrita" del president català, Artur Mas, i el "nacionalisme ranci" del president espanyol, Mariano Rajoy.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Garzón, que ha participat en aquesta localitat en una ofrena floral als lluitadors republicans, ha afirmat que la seva formació és partidària del dret a l'autodeterminació dels pobles, i en aquest sentit ha subratllat: "Hem estat l'única força a nivell estatal que va votar a favor de la consulta a Catalunya".

Per aquest motiu, creu que no es pot defensar la independència com fa Mas, "per tapar les retallades en la sanitat i l'ensenyament públiques", ni tampoc fer com Rajoy, "que s'amaga de la realitat".

Garzón creu que s'ha d'"elevar la dignitat política" i alinear-se amb les forces d'esquerres que defensin una República Federal "per lluitar contra la dreta que representen el PP i CiU".

Sobre les eleccions municipals, el diputat d'Esquerra Unida ha assenyalat que la seva intenció és "expulsar del poder a tots els municipis els responsables de les retallades" i que per a això han d'aconseguir "la màxima unitat possible, encara que això no sempre és possible".

Garzón s'ha referit a la ciutat veïna de Sant Adrià del Besòs, Badalona, on governa el PP de Xavier García Albiol, de qui ha dit que "és reaccionari i ultraconservador, i regressiu per a la societat".

stats