Política 18/11/2016

Albiol: "Estic satisfet i orgullós per Enric Millo, però egoistament trist perquè perdo un estret col·laborador"

El coordinador general del Partit Popular català lloa la figura de l'exdelegada del govern espanyol, Llanos de Luna, i apunta que serà un actiu en el futur del partit

Albert Solé
2 min
Xavier Garcia Albiol al Parlament

BarcelonaEl coordinador general del Partit Popular català, Xavier Garcia Albiol, assegura que té una doble sensació amb el nomenament d'Enric Millo com a nou delegat del govern espanyol a Catalunya: "Satisfacció i alegria pel seu nomenament, però estic una mica trist perquè Millo és un dels meus estrets col·laboradors al Parlament i al partit".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Perfil: Millo, el salt endavant de l'equilibrista"El nou càrrec de Millo ens permetrà explicar millor al territori el projecte polític del PP. Hem de ser a tot arreu i trepitjar molt el territori, i Millo ho farà molt bé", ha afirmat Albiol.

El líder dels populars a Catalunya ha assegurat que "més enllà dels perfils de cada persona, i tenir estils propis [de Millo respecte de Llanos de Luna]", la línia política de la delegació del govern a Catalunya seguirà sent la mateixa que fins ara. Albiol ha respost això quan li han preguntat per les paraules aquest migdia del portaveu de l'executiu espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, en què admetia que el canvi de delegat sí que buscava millorar les relacions amb el govern català.

Respecte a la delegada del govern els últims 5 anys, María de los Llanos de Luna, Albiol n'ha lloat la figura política: "Ha sigut delegada en uns moments polítics molt delicats perquè des del Govern s’ha buscat el xoc, i Llanos de Luna ha estat a l’altura de les circumstàncies". I ha afegit, en clau de futur: "Hem parlat i li he dit que compto amb ella com a militant destacada en el proper congrés del partit a la primavera, i crec que serà un referent i un actiu contra aquells que busquen la fractura institucional a Catalunya".

Cifuentes i Andalusia

I respecte de les polèmiques declaracions de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, que ahir va dir que els madrilenys pagaven la sanitat i l'educació dels andalusos, Albiol ha dit: "Apostem per un nou model de finançament per a Catalunya i per a totes les comunitats que sigui solidari amb tots els territoris i que alhora no castigui les comunitats que més aporten com Catalunya i Madrid. I això no és anar contra ningú".

stats