Política 23/06/2016

De Alfonso, sobre apartar Mas: "Jo no proposo coses, jo segueixo el corrent al ministre"

El director de l'Oficina Antifrau es defensa dient que "s'ha de guanyar la confiança de qui sigui"

Laia Vicens / Joan Serra Carné
1 min
De Alfonso, sobre apartar Mas: "Jo no proposo coses, jo segueixo el corrent al ministre"

BarcelonaEl director de l'Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso, s'ha defensat de les noves gravacions difoses per Público en què se sent com ell explica al ministre de l'Interior com podrien fer fora Artur Mas de la direcció de Convergència i situar-hi l'aleshores conseller de Justícia, Germà Gordó. "Jo no proposo coses, jo segueixo el corrent" al ministre, ha dit en declaracions als passadissos del Parlament, després de comparèixer a la comissió d'Afers Institucionals.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Vostè creu que jo puc fer que el president d'un Govern sigui apartat i un conseller sigui posat al capdavant d'un partit?", ha preguntat als periodistes, dient que és "inconcebible". "Jo m'he de guanyar la confiança de qui sigui", ha afirmat. De fet, ha confirmat que "per descomptat" ha mantingut reunions amb consellers d'Interior "en els mateixos termes i en els mateixos tons" que va utilitzar en la seva polèmica conversa amb el ministre de l'Interior.

Com havia fet en seu parlamentària, De Alfonso ha insistit que el principal problema no és el contingut de les converses sinó que la gravació s'ha fet i s'ha difós "delictivament". "És nul·la, no existeix", ha repetit en diverses ocasions. El director de l'Oficina Antifrau ha dit que estudiarà si pot emprendre mesures legals contra el diari Público per haver-ho difós.

stats