Política 23/09/2013

Camacho i Cospedal anuncien una plataforma antisobiranista i hi conviden el PSC, UDC i C's

El PP insta Duran a deixar de ser "còmplice silenciós" dels independentistes

Acn
2 min
Sánchez-Camacho, en un moment de la roda de premsa / ACN

BarcelonaLa presidenta del PPC, Alicia Sánchez-Camacho, ha anunciat aquest dilluns –gairebé al mateix moment en què María Dolores de Cospedal feia el mateix des de Madrid– que el seu partit ha creat un grup de treball amb l'objectiu de constituir una plataforma que defensi la unitat de Catalunya amb la resta de l'Estat. Aquest grup de treball, liderat pel portaveu popular Enric Millo, iniciarà en breu contactes informals amb partits polítics, fonamentalment amb PSC, UDC i C's, i amb personalitats de l'àmbit cultural, periodístic, acadèmic o esportiu que s'hagin posicionat en contra de la independència.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sánchez-Camacho ha defensat que convé que, més enllà de les discrepàncies ideològiques, es creï un front comú que doni resposta al "desafiament independentista". Els partidaris de la independència estan molt organitzats i tenen el suport dels mitjans de comunicació. Això és el que pensa la presidenta del PPC. Per aquest motiu, s'ha mostrat partidària de que els que contraris a aquestes posicions facin el mateix. En aquesta línia, el PPC ha creat un grup de treball que té el propòsit de contribuir a la constitució d'una plataforma a favor de la unitat que aplegui partits polítics i societat civil.

La presidenta del PP català ha fet una apel·lació directa a PSC, UDC i C's, als quals ha animat a donar-hi suport a aquesta plataforma. No obstant això, ha deixat clar que encara no han iniciat contactes amb cap d'ells. Ho farà, segons ha dit, aquest grup de treball, que estarà liderat per Enric Millo i en el qual hi participaran també membres de la direcció del PPC i dirigents territorials.

A més de partits, la plataforma hauria d'integrar també a personalitats del món de l'esport, la cultural, els mitjans de comunicació o l'àmbit acadèmic que siguin partidaris de que Catalunya continuï formant part de l'estat espanyol. La intenció, segons Sánchez-Camacho, és que els que vulguin mantenir l'anonimat ho puguin fer.

La líder del PPC ha assegurat que en breu traslladarà la proposta a la direcció del PP, en concret, ha citat a la secretària general, Maria Dolores de Cospedal.

I, en un missatge adreçat al líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, després de llegir l'article publicat aquest dilluns a 'La Vanguardia', la presidenta del PP, Alícia Sánchez-Camacho, ha negat que les alternatives per a Catalunya siguin "la secessió o la submissió", i ha defensat la via de la negociació amb el govern espanyol per evitar el trencament. Sánchez-Camacho ha instat Duran a deixar de ser "còmplice silenciós" del sector independentista de CDC i l'ha animat a actuar com un interlocutor amb Mariano Rajoy. A més, ha convidat UDC a donar suport a la proposta que presentarà el PP al debat de política general apel·lant al diàleg i defensant un nou model de finançament en resposta al "desafiament separatista".

stats