Política 23/09/2013

El PP proposa un pacte antiindependentista a Ciutadans, PSC i Unió

Cospedal: "Cap president autonòmic ha de témer que a canvi que Catalunya compleixi amb la llei es puguin perjudicar altres comunitats"

M. Eugènia Quetglas
2 min

MadridEl PP aposta per un gran pacte amb Ciutadans, PSC i Unió "per demostrar la quantitat de catalans que se senten espanyols, que són una gran majoria". Aquesta és la proposta que ha fet aquest dilluns la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, sobre el conflicte entre Catalunya i Espanya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La secretària general dels populars ha convidat Ciutadans a signar aquest acord "entre els partits no separatistes" que no entenen "una Catalunya separada d'Espanya i Europa", però després, un cop se li ha demanat que concretés quins partits volia sumar al pacte ha concretat: "Ho oferim a tots els no independentistes. També al PSC, malgrat que de vegades no se sap què pensa sobre aquesta qüestió, i també ho farem amb Unió", ha anunciat.

"Els detalls sobre el contingut del pacte els deixem per a més endavant", ha aclarit, i s'ha limitat a apuntar a possibles actes conjunts per a Catalunya.

La número dos del PP estatal ha volgut reforçar el paper de la líder del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, després dels rumors que apunten que ha perdut pes a l'hora de marcar l'estratègia de Mariano Rajoy en la qüestió catalana. "El seu paper és importantíssim", ha matisat Cospedal.

La mà dreta de Rajoy en el partit ha carregat contra el president de la Generalitat, Artur Mas, el qual acusa de no preocupar-se de les coses importants i, en canvi, vol "expulsar Catalunya d'Espanya i la UE i dividir Catalunya en dos".

Sobre una possible obertura de les negociacions del sistema de finançament per compensar el no a una consulta sobiranista a Catalunya, Cospedal ho ha rebutjat en sec: "Estic convençuda que cap president autonòmic ha de témer que a canvi que Catalunya compleixi amb la llei es puguin perjudicar altres comunitats autònomes".

stats