LLENGUA CATALANA
Política 21/08/2012

El PP balear expulsa definitivament el diputat que va votar a favor del català a la funció pública

El Comitè Regional de Drets i Garanties desvincula del partit Antoni Pastor, que es va oposar a eliminar el requisit lingüístic del català per treballar per l'administració

Efe
2 min
Pastor no pensa deixar la política encara que l'expulsin.

PalmaEl Comitè Regional de Drets i Garanties del PP de Balears ha acordat aquest dimarts per unanimitat l'expulsió del diputat Antoni Pastor del partit, després que trenqués la disciplina de vot al Parlament autonòmic en relació amb la llei del govern balear de funció pública. "El català és la nostra llengua pròpia", va declarar posteriorment Pastor per justificar el seu vot, atès que la norma elimina el requisit de conèixer-lo per treballar en l'administració.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La resolució s'ha adoptat un cop complerts els terminis reglamentaris i després de la finalització del segon expedient per ruptura de la disciplina de vot que el partit havia obert a Pastor perquè va votar amb l'oposició per dues vegades consecutives en una sessió extraordinària del Parlament el 19 de juny, ha informat el PP en un comunicat. El comitè ja ha fet saber la decisió a Pastor, que disposa d'un termini de 15 dies per interposar recurs davant el Comitè Nacional.

Un cop instruït l'expedient, el comitè ha pres en consideració l'agreujant de reincidència recollit en els estatuts del partit, ja que Pastor ja havia estat sancionat amb anterioritat per la ruptura de disciplina de vot en un altre expedient. El PP ha recordat que Pastor ha trencat la disciplina de vot del partit en total en quatre ocasions en el si del Parlament des del març i, a més, l'afectat "ha manifestat públicament i reiteradament la seva disposició a trencar aquesta disciplina".

Amb la decisió d'avui del comitè, Antoni Pastor queda totalment desvinculat del Partit Popular. El Comitè Regional de Drets i Garanties del PP ja havia acordat l'expulsió de Pastor del partit per un termini de 4 anys el 13 de juliol per haver trencat la disciplina de vot en rebutjar la modificació legal que eliminava el requisit de saber català per treballar a l'administració autonòmica. Pastor va votar a favor de l'esmena a la totalitat del PSM-IV-Exm al projecte de reforma de la llei de funció pública i es va abstenir respecte a una altra proposta en el mateix sentit del PSIB, cosa que el comitè del partit va considerar una "falta molt greu".

stats