Política 21/11/2016

Arrimadas: "Als que volen trencar amb Espanya, el diàleg els incomoda"

La líder de Ciutadans també ha criticat el govern espanyol: "No ha fet absolutament res en 4 anys de majoria absoluta per solucionar el que passa a Catalunya. És més, ho ha incrementat"

Acn
2 min
La cap de l’oposició i líder de C’s, Inés Arrimadas, al Parlament.

BarcelonaEl nou tarannà que sembla que destil·la el nou govern de Mariano Rajoy i la seva mà estesa al diàleg està monopolitzant les declaracions dels partits. Inés Arrimadas, líder de Ciutadans a Catalunya, en ser preguntada en una entrevista a RNE sobre si la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Saénz de Santamaría, pot contribuir a rebaixar la tensió política amb Catalunya, ha avisat que "al populisme no se'l guanya dient que vindrà un altre populisme". "El govern espanyol del PP no ha fet absolutament res en 4 anys de majoria absoluta per solucionar el que passa a Catalunya. És més, ho ha incrementat", ha insistit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La cap de l'oposició al Parlament també ha retret al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que es negui al "diàleg" i a negociar millores per a Catalunya, tant en matèria de finançament com d'infraestructures, ara que l'executiu de Mariano Rajoy ho ha posat sobre la taula. "Als que volen trencar amb Espanya, el diàleg els incomoda", ha etzibat.

Pressupostos de l'Estat

Arrimadas també ha marcat aquest dilluns les línies vermelles del seu partit en la negociació pressupostària amb el PP. Ha reclamat a l'executiu de Mariano Rajoy que no "ataqui" novament la classe treballadora i mitjana amb una pujada d'impostos. Davant d'això, ha apostat per reformar l'impost de societats –per "eliminar forats que només beneficien unes quantes grans empreses"– i revertir els efectes de l'amnistia fiscal.

Arrimadas ha admès que encara no s'ha començat a posar "fil a l'agulla" en la negociació dels nous pressupostos per al 2017, però s'ha mostrat convençuda que aquesta setmana serà "important" en l'intercanvi de posicions amb l'equip econòmic del govern espanyol. En aquest context, la dirigent del partit taronja ha expressat la "predisposició" del seu partit a arribar a acords amb el PP per assegurar l'"estabilitat" d'Espanya.

Alhora, ha aprofitat per marcar les que creu que haurien de ser les línies mestres d'aquest projecte pressupostari. C's reivindica uns pressupostos que "no retallin sense pietat" l'educació i la sanitat –ja que els serveis públics no poden "patir més"- i que "mantinguin" en lloc d'apujar els impostos per a les classes treballadora i mitjana, que no poden ser "atacades de nou".

En aquesta línia, Arrimadas ha plantejat diverses fórmules per incrementar la via dels ingressos. D'una banda, ha parlat de l'"eliminació de 'xiringuitos' polítics" i de nivells administratius superflus. De l'altra, ha reclamat que es reverteixin els efectes de l'amnistia fiscal per tal que els "defraudadors paguin com a mínim el 10% i no el 3%", així com la reforma de l'impost de societats per acabar amb "forats que només beneficien unes quantes grans empreses".

stats