Política 18/10/2017

Arrimadas demana al Govern que aprofiti "les poques hores" que té abans del 155

Reclama "posar les urnes de veritat" per canviar la relació de forces a Catalunya

Marta Vergoñós
1 min
Inés Arrimadas aquest dimecres en roda de premsa davant la seu de Ciutadans.

Cornellà de LlobregatQueda menys d'un dia perquè s'esgoti el termini que el president espanyol, Mariano Rajoy, va donar a Carles Puigdemont per respondre al requeriment sobre si va proclamar o no la independència el dia 10 d'octubre al Parlament. En cas contrari, tot apunta que s'aplicarà l'article 155 de la Constitució. Amb el compte enrere en marxa, la líder de Ciutadans (Cs) a Catalunya, Inés Arrimadas, ha fet una crida al Govern perquè freni el camí endegat cap a la independència: "Demanem a Puigdemont i a Junqueras que abandonin l'absurditat, que abandonin la confrontació i que si els queda una mica de sentit comú que aprofitin les poques hores que tenen".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La líder de l'oposició catalana ha dit, però, que té poques esperances que el president i el vicepresident del Govern, Carles Puigdemont i Oriol Junqueras, tinguin un "atac de lucidesa" i rectifiquin, ja que al seu entendre els convé "alimentar el victimisme" de cara a la ciutadania. Per aquest motiu, Arrimadas ha reclamat "posar les urnes de veritat" en unes eleccions autonòmiques amb l'objectiu que canviï la relació de forces a Catalunya.

Arrimadas ha fet aquestes declaracions davant la seu de Cs a Cornellà de Llobregat. El seu local en aquesta ciutat del Baix Llobregat, on governa el socialista Antoni Balmón, va despertar dimarts al matí amb pintades on s'acusava el partit taronja de "falangistes". "No ens faran callar", ha avisat la diputada.

stats