Política 05/11/2014

Camacho: "Mas complirà la llei, però pretén enganyar els catalans fent veure que s'enfronta al govern espanyol"

La líder del PP de Catalunya assegura que és "impropi d'una democràcia" que un president cridi a la desobediència

Sara González
2 min

BarcelonaLa líder del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, s'ha mostrat convençuda que el president de la Generalitat, Artur Mas, complirà la llei. "Estic segura que ho farà, el que pretén és seguir amb l'engany a tots els catalans fent veure que s'enfronta al govern d'Espanya", ha etzibat la líder popular, que ha insistit que divendres o dissabte el president farà "marxa enrere" deixant l'operatiu del 9-N en mans de les entitats i "posant en risc" a funcionaris i voluntaris. Camacho ha assegurat que Mas intenta "guanyar temps perquè els independentistes no el vegin com un traïdor" i ha subratllat que si són les entitats les que volen fer un "acte partidista" no s'hi oposaran.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per ara, però, Mas insisteix que el 9-N es manté i és per això que Camacho ha afirmat que un president que "crida a la desobediència és impropi de la democràcia". Un cop més, ha demanat al president de la Generalitat que compleixi la llei i les resolucions del Tribunal Constitucional i "abandoni el pols" que, segons ella, està lliurant a tots els espanyols tot buscant "l'enfrontament". Preguntada per si creu que la fiscalia actuarà, Camacho no ha respost amb claredat i ha dit que espera "que actuï la democràcia".

A més d'incomplir la Constitució, Camacho ha acusat el Govern d'haver de "manipulació i tergiversació" i de "fomentar la hispanofòbia i l'odi a la resta d'Espanya". És per això que ha instat el president català a obrir una nova etapa passat el 9-N basada en el "diàleg constructiu" en comptes de seguir fent "trampes" i estar "obsessionat" amb un procés que, al seu judici, és "il·legal".

De fet, arran de la carta que Mas ha anunciat que enviaria a Mariano Rajoy el 10-N per instar-lo a pactar un referèndum legal, Camacho li ha recordat que la resposta serà la resolució del Congrés dels Diputats del 8 d'abril, que recull la votació en la qual la cambra baixa va rebutjar cedir la competència en matèria de referèndums a Catalunya.

stats