DRET A DECIDIR
Política 24/01/2014

Mas carrega contra la convenció del PP: "S'està convertint en un festival d'amenaces"

El president de la Generalitat, en la convenció municipal de CDC, alerta dels costos "gegantins" de la dependència de Catalunya envers Espanya

Oriol March
2 min

CalellaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha alertat aquest divendres al vespre dels costos "gegantins" de la "dependència" actual de Catalunay envers Espanya. "Ara que sentim tants pronunciaments en sentit contrari, hem de tenir en compte això", ha apuntat. Mas ha assenyalat que aquest any caldrà fer un esforç "per començar a imaginar l'estat català que a molta gent li fa il·lusió imaginar".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"La consciència única que som una nació és saber que tenim dret a decidir", ha apuntat Mas, que ha volgut deixar clar que el problema "estructural" només es pot resoldre si s'exerceix la capacitat i la llibertat "per triar el futur del país". Sobre la convenció que està celebrant el PP, el president ha considerat que és un "festival d'amenaces" i no pas un "cúmul d'idees". "Serem pobres com rates i farem fallida el primer dia, és la seva conclusió. No podreu pagar res. I així ens voleu convèncer? Aquestes són les carícies i els plans?", ha ironitzat.

Mas ha considerat "molt bèstia" un procés que ha qualificat d'"escanyament de les autonomies" i ha fet un resum de totes les mesures "desagradables" que ha hagut de prendre la Generalitat "per poder seguir mantenint els pilars de l'estat del benestar". "Quant pesen les autonomies en el seu conjunt? Un 33% dins la despesa pública de l'Estat. Quin dèficit ens assignen? El 17%. La meitat del que ens correspon", ha lamentat. "Es queden el 83% del dèficit, i després ens diuen que ens volen protegir", ha afegit, al mateix temps que ha apuntat que "seguirà lluitant amb ungles i dents per protegir el moll de l'os de l'estat del benestar".

El líder de CiU ha valorat que la prioritat de CDC és "el benestar dels ciutadans" i el "progrés", malgrat les "dificultats afegides" per la crisi econòmica. "Ara veiem que la nostra formació hi creu més, en tot plegat, i s'hi dedica més", ha apuntat Mas, que ha tret pit per tenir ara "una proporció més alta" de polítiques socials en el pressupost que "quan a Catalunya manaven governs que es deien de progrés".

Mas ha fet aquestes declaracions en una intervenció en la convenció municipal de CDC que se celebra entre aquest divendres i demà dissabte a Calella (Maresme). Abans d'ell, han intervingut les conselleres Neus Munté i Irene Rigau, a més dels presidents de les diputacions de Lleida, Barcelona i Girona, i el president de l'Associació Catalana de Municipis (ACM).

stats