CANVI DE CICLE
Política 13/04/2013

De l'operació per "carregar-se el símbol Pujol" al "nou lerrouxisme": el dissabte de Mas en deu frases

El president de la Generalitat s'ha dirigit amb contundència als consellers nacionals de CDC en un discurs que s'ha allargat més d'una hora

Oriol March
2 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, s'ha dirigit aquest dissabte al matí al consell nacional de CDC de forma contundent. El seu discurs s'ha allargat més d'una hora i ha carregat durament contra els partits de l'oposició i contra l'actitud del govern espanyol sobre la consulta sobiranista.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

1. "Que a ningú se li escapi que aquí hi ha operacions muntades per carregar-se els símbols del nostre país. S'està anant contra el símbol que representa Jordi Pujol". Sobre les informacions aparegudes a l'entorn de les activitats dels fills de l'expresident de la Generalitat.

2. "Sembla que hi ha organismes de l'Estat que tenen diners per carregar-se els símbols de Catalunya". Sobre l'operació del CNI per frenar el procés sobiranista.

3. "Quan en un país surt el president i explica que la situació és d'emergència, la resta de formacions haurien de tenir reaccions més serioses i madures". Sobre la negativa reiterada dels partits a entrar en un govern d'unitat.

4. "L'oposició té un atac d'amnèsia permanent". Sobre l'estat en què el tripartit va deixar les finances catalanes.

5. "Hi ha un empatx de populisme. Ens demanen que gastem més. Però d'on treiem els diners?". Sobre la dificultat per quadrar els números del pressupost.

6. "Hi ha una sobredosi de mala educació i de grolleria. Això és el nou lerrouxisme". Sobre la crispació al Parlament.

7. "El dèficit fiscal és el problema, i també ho és el repartiment dels dèficits". Sobre l'espoli fiscal i el repartiment del dèficit autonòmic.

8. "La transició nacional està en marxa i les negociacions per a la consulta estan encetades". Sobre la consulta sobiranista.

9. "Ara ens vénen a dir que hem de marginalitzar el català? Doncs no". Sobre el nou atac al català per part del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

10. "No es pot gastar ni un euro més. No exagero". Sobre les dificultats pressupostàries.

stats