Política 25/10/2013

Mas: "És un error utilitzar els marcs legals per tallar les ales a les evolucions naturals de la societat"

El president de la Generalitat, en el Dia de la Justícia celebrat a Palau, denuncia que "alguns estaments judicials" alteren "les regles del joc democràtic"

Oriol March
2 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat aquest divendres, en la celebració del Dia de la Justícia a Palau, que és un "error" fer servir els marcs legals "per avortar les solucions basades en la voluntat política". Ha sigut una referència implícita al procés sobiranista que viu Catalunya i que arriba hores després que s'hagi reunit amb el secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, que li ha plantejat la reforma federal de la Constitució en una cita que s'ha allargat quasi dues hores.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Els marcs legals no poden substituir, amb la seva rigidesa, un marc polític obert", ha apuntat el president de la Generalitat, i ha afirmat que cal "adaptar les grans regles del joc a l'evolució natural de les societats". "És un error utilitzar els marcs legals per tallar les ales a aquestes evolucions", ha afegit.

Mas també ha volgut denunciar que hi ha "algunes estaments judicials" que "alteren les regles del joc democràtic". Aquestes paraules arriben un dia després que el fiscal hagi demanat set anys i mig de presó per a l'extresorer de CDC Daniel Osàcar per la seva presumpta vinculació amb el cas Palau.

Abans de la seva intervenció ha sigut el torn de Martín Rodríguez Sol, que va ser fiscal general de Catalunya fins al mes de març. Va dimitir després d'una polèmica al voltant d'unes declaracions sobre la consulta sobiranista que van enervar el fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce, que li va obrir un expedient.

"Hem passat de la presumpció d'innocència a la presumpció de culpabilitat", ha reflexionat Rodríguez Sol, que ha demanat "defensar la llibertat i la veritat". "Cal escoltar tothom amb atenció", ha apuntat, i ha afegit que les lleis "no poden ser cadenes".

stats