Política 18/11/2013

Mas torna a fer una crida al PSC perquè "no baixi del tren" del dret a decidir i doni "més solidesa" al procés

El president demana als socialistes catalans que escoltin la veu del poble, encara que sigui amb "matisos"

Acn
2 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha fet l'enèsima crida al PSC perquè "no baixi del tren" del dret a decidir i doni així "més solidesa" al procés. "Com més siguem en el tren, independentment de si un va al primer, al segon o en quart vagó, més solidesa tindrà aquest tren col·lectiu", ha argumentat Mas durant la presentació del llibre 'Ales i pètals', de Celdoni Fonoll. Mas ha reclamat al PSC que escolti la veu del poble de Catalunya. "Tots aquells que teniu una tradició catalanista, ara no és el moment de baixar del tren, ara és el moment de ser-hi, cadascú amb la seva aportació, amb el seu matís, amb la seva manera de veure les coses, però és el moment de ser-hi", ha insistit. Durant la presentació del llibre de poesia 'Ales i pètals', de Celdoni Fonoll, Mas s'ho ha fet venir bé per tornar a demanar al PSC que no es desmarqui de la intenció del Parlament de portar al Congrés la consulta. Mas ha indicat que potser el poble no fa rimes però també poesia "quan reclama poder decidir, quan vol un grau més de llibertat, de sobirania". "Ara el que cal és escoltar aquests versos que surten del poble", ha opinat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

I llavors s'ha dirigit explícitament als socialistes catalans, aquells "que estan dubtosos i que baixen del tren just en el moment que les coses són més importants". Aquells, ha continuat, que tenen una "tradició catalanista" i que han tingut clara sempre la importància de la llengua, de la cultura, de les estructures d'estat, dels símbols. A tots ells els ha dit que "ara no és el moment de baixar del tren". "Ara és el moment de ser-hi, cadascú amb la seva aportació, amb el seu matís, amb la seva manera de veure les coses, però és el moment de ser-hi", ha afegit.

I és que Mas ha admès que quants més partits hi siguin en aquest tren, independentment de si són independentistes o federalistes, "més solidesa" tindrà aquest tren col·lectiu. "Però per estar al tren cal escoltar la veu majoritària del poble", ha reiterat Mas.

stats