ELECCIONS ESPANYOLES
Política 04/12/2015

Mas desdramatitza la possibilitat de repetir les eleccions a Catalunya: "No s'enfonsarà el món"

Homs acusa la CUP de "confondre" l'adversari i defensa que la independència és "per a tothom"

Oriol March
2 min
Mas intervé en un míting de Democràcia i Llibertat a Reus / ARA

ReusEl president de la Generalitat en funcions i líder de CDC, Artur Mas, ha assegurat aquest divendres en un míting de Democràcia i Llibertat a Reus que "no s'enfonsarà el món" en cas que hi hagi eleccions anticipades a Catalunya arran de les desavinences entre Junts pel Sí i la CUP. "Si no surt [la negociació], al cap de poques setmanes més tornarem a posar les urnes", ha apuntat, al mateix temps que defensava que ara "s'està construint una casa" i no "decidint el color de la paret".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El líder de Convergència ha assenyalat que, amb investidura o eleccions al març, hi haurà un govern a Catalunya que defensarà el mandat sortit de les urnes el 27-S. "La criatura acabarà sortint", ha indicat, ja sigui per "part natural" (investidura) o per "cesària" (noves eleccions).

"La CUP, a Madrid, no els fa cap por. El que els impressiona és el que nosaltres representem. Ja compten que a Catalunya hi haurà un grup anticapitalista, antisistema, revolucionari. El que no havia passat mai és que les classes mitjanes del país, on ens identifiquen a nosaltres, es mobilitzessin. Som el carril central, l'àncora i la cadena del país", ha apuntat Mas. que ha avisat dels perills d'una victòria de Ciutadans al camp de Tarragona.

"Ens en sortirem", diu Homs

El candidat de Democràcia i Llibertat a les eleccions del 20-D, Francesc Homs, ha considerat que aquests són els comicis estatals "més catalans de la història". "Ens en sortirem", ha apuntat sobre la negociació sobiranista, ja sigui amb una investidura abans del 10 de gener o bé amb noves eleccions. Ha criticat, això sí, que a parer seu la CUP "s'equivoqui d'adversari" confrontant-se amb Convergència i no amb l'Estat.

L'exconseller de la Presidència ha pronosticat que el país "pararà els peus a les urnes" al PP, que "fa servir Catalunya amb fins electorals". Homs ha assenyalat que PSOE i Ciutadans, i en menor mesura Podem, fan de "còmplices" de la voluntat "maldestra" del govern espanyol. El candidat ha assenyalat que el propòsit d'Albert Rivera és "fúmer" Catalunya.

Intervencions territorials

Ferran Bel, cap de llista de Democràcia i Llibertat per Tarragona i alcalde de Tortosa, ha rememorat la seva experiència com a senador durant l'última legislatura i ha criticat que des del PP sempre se li critiquessin les seves demandes "de campanar" en matèria d'infraestructures. "Un dels criteris que es fan servir per adjudicar obres és on han nascut el ministre de torn", ha apuntat Bel, que ha apuntat que la reforma laboral, aprovada pel grup de CiU, s'haurà de "reinventar".

Mercè Dalmau, número dos de la candidatura per les comarques tarragonines, ha apuntat que cal un vot a Democràcia i Llibertat "per dignitat" i per donar suport a Mas, que encara no té garantida la seva investidura.

L'acte l'ha obert l'alcalde de Reus i candidat a senador per Tarragona, Carles Pellicer, que ha lamentat el retard en les infraestructures necessàries per a la demarcació. "Tenim pressa", ha indicat sobre obres com la millora de la N-240 o el condicionament de les estacions de Salou i Cambrils.

stats