Política 03/06/2016

Homs: "El pas al costat de Mas va ser un tracte pel qual la CUP havia de facilitar l'estabilitat"

El candidat de CDC al 26-J retreu que dirigents d'ERC hagin "renegat" de Junts pel Sí

Ara
2 min

BarcelonaEl candidat de Convergència a les eleccions espanyoles del 26-J, Francesc Homs, ha assegurat aquest divendres en una entrevista al plató de l'ARA amb Antoni Bassas que el pas al costat d'Artur Mas "va ser un tracte pel qual la CUP havia de facilitar l'estabilitat" al Govern. "S'han avingut a pactar comptes amb Ada Colau i el PSC a Barcelona, i allà on tenia un acord hi ha presentat una esmena a la totalitat. Em costa molt d'entendre", ha assenyalat. "Si es manté l'esmena, serà un cop dur per tota la gent que hem apostat pel procés", ha ressaltat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Hi ha gent de la CUP que té altres prioritats, com la revolució i estar a les antípodes de CDC, i és legítim. Però no ens poden fer anar malament a tots", ha apuntat l'exconseller de la Presidència, que ha indicat que dirigents anticapitalistes li han posat de manifest la "divisió" existent, segons ell, a la formació. "Si s'acaba consumant tot, es veurà que una operació com la independència no es pot fer a base de sobreentesos", ha apuntat.

"Al final, en lloc de voler-ho tot, ho hauran volat tot. Primer què és: la independència o la revolució? No es pot fer tot alhora", ha assenyalat. "El gran sobreentès és que tots anàvem de bona fe a favor de la independència i que les posicions de cadascú quedaven en segon terme. I això ho hem practicat", ha apuntat el candidat de Convergència, que ha retret a dirigents d'ERC que hagin "renegat" de Junts pel Sí i que vulguin "seduir" votants de la CUP en uns comicis en què no s'hi presenten.

En un nou retret cap a la CUP, ha assenyalat que la independència no es pot fer contra Europa i dels Estats Units. "Hem de fer política real", ha assenyalat Homs, que també s'ha referit a la presència de Iannis Varufakis en un míting multitudinari d'En Comú Podem al costat de Xavier Domènech i Colau. "Si el referent és Varufakis, això acaba fatal: va acabar sortint de casa seva [Grècia]. Si es tracta de vendre caramels als nanos, Varoufakis. Si es tracta de resoldre problemes, una altra cosa", ha apuntat.

Homs ha insistit que en aquestes eleccions calia "reivindicar Convergència" en un procés de refundació que vol destacar els "valors" del partit de cara al futur. "Des del mes de gener ha començat una legislatura diferent a totes les anteriors", ha assegurat l'exconseller de la Presidència.

Perspectives

Es tracta d'una campanya electoral en què Homs aspira a mantenir o millorar els resultats obtinguts el 20-D, quan la coalició Democràcia i Llibertat –liderada per CDC– va obtenir 8 diputats. L'exconseller de la Presidència ha estat triat a través de primàries, les primeres que s'han celebrat mai al partit. Homs va obtenir el 77% dels vots de la militància del partit i la seva rival, Sílvia Requena, el 20% dels vots.

stats