DRET A DECIDIR
Política 17/07/2014

L'empresa que va liderar la campanya d'Obama i Dilma Rousseff, darrere de la del 9-N

Blue State Digital s'incorpora a un grup internacional d'assessors de la campanya independentista "Ara és l'hora" que han presentat aquest dijous al matí dirigents de l'ANC i Òmnium i que pretén explotar al màxim el contacte directe amb els votants per garantir una victòria independentista el 9-N

M. Colomer
2 min

BarcelonaMàxima ambició de les principals entitats sobiranistes del país per assegurar la "victòria" del doble 'sí' en la consulta d'autodeterminació del 9 de novembre. El coordinador de la campanya independentista unitària d'Òmnium i l'ANC "Ara és l'hora. Units per un nou país", Oriol Soler, ha anunciat aquest dijous al matí la incorporació de l'empresa Blue State Digital en un grup d'assessors internacionals que hi col·laboren i que lidera estratègicament l'expert en comunicació Jordi Segarra.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La campanya, ha explicat Soler, "tindrà un cert 'look' americà" i evocarà en alguns elements a les campanyes de "contacte constant amb els votants" d'Obama i Rousseff per tal de fer possible la incorporació de 500.000 nous partidaris de l'opció independentista que ara estan o bé indecisos, o bé són abstencionistes o bé optarien pel 'sí-no', i que poden ser clau per assegurar una victòria aclaparadora en el referèndum del 9-N. "Hem de connectar directament amb cadascun dels votants. Hem de poder parlar de forma clara i personal amb tots ells" per esvair dubtes, ha defensat Soler. La campanya pretén també "donar una imatge d'unitat i excel·lència tant de cara endins, com sobretot de cara enfora" del país. La mateixa empresa també va ser contractada per a la campanya unionista britànica 'Better Together'.

Objectiu: "Senzillament guanyar"

La campanya "Ara és l'hora" vol afermar l'hegemonia de l'opció independentista el 9-N. "L'objectiu ja no és votar, sinó que ara ja hem de fer un pas més per garantir que quan votem, guanyarem". Ras i curt. Òmnium i ANC pensen que un cop forçat el canvi de cicle polític i l'acord de la pregunta i la data, ja no és moment de reivindicar el dret a decidir, sinó de deixar clar que el 9-N s'exercirà amb la concurrència de la majoria aclaparadora dels partits del Parlament i un suport social majoritari.

stats