ONZE DE SETEMBRE
Política 12/09/2013

CDC descarta una hipotètica tercera via que ofereixi l'Estat i ja pensa a garantir que l'estat català sigui "operatiu"

Els nacionalistes demanen que s'il·legalitzi el partit del qual formaven part els violents que ahir van irrompre a la Delegació de la Generalitat a Madrid

Oriol March
1 min

BarcelonaMolta satisfacció a Convergència després que la Via Catalana cap a la Independència aplegués 1,6 milions de persones durant la Diada d'ahir. Amb la imatge de la cadena humana encara fresca, els nacionalistes han organitzat una roda de premsa aquest dijous per descartar "qualsevol tercera via" que ofereixi l'Estat "per fer marxa enrere" en els plantejaments sobiranistes, als quals han promès no renunciar. "Hem de treballar per garantir que el nou estat sigui operatiu", han reclamat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"La data i el contingut de la pregunta els hem de tenir abans de final d'any. Fins a l'últim moment, dialogarem per poder fer una consulta. No dialogarem res més que no sigui que ens deixin votar", ha assegurat Lluís Corominas, vicesecretari de coordinació institucional de CDC, que ha tornat de demanar una pregunta clara i amb només dues respostes, com ja va demanar ahir l'Assemblea Nacional Catalana (ANC).

L'atac violent que va rebre ahir la Delegació de la Generalitat a Madrid per part d'un grup feixista també ha sigut valorat per Josep Rull, secretari d'organització del partit. "Demanem la il·legalització d'aquests tipus de partits que fan apologia de la intransigència", ha considerat Rull.

stats