DRET A DECIDIR
Política 01/01/2014

CDC llançarà en un gran acte a mitjans de gener la seva campanya per la independència

Farà campanya per un "triple 'sí'": sí a la consulta, sí a l'Estat i sí a la independència

Efe
2 min
Josep Rull, durant l'entrevista amb Efe / Alberto Estévez

BarcelonaConvergència Democràtica de Catalunya llançarà en un gran acte a mitjans d'aquest gener una campanya per "demostrar" que s'han esgotat les vies d'encaix de Catalunya a Espanya i per advocar pel "triple 'sí'"en una eventual consulta sobiranista a favor del referèndum, d'un estat propi i de la independència política.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'objectiu de CDC, partit que lidera el president Artur Mas, serà plasmar com Catalunya "ho ha provat tot des de la més absoluta bona fe i s'ha compromès com ningú a construir un estat plurinacional i perquè Espanya fos un estat més democràtic, més modern i més europeu", però amb la constatació final que "s'han tancat totes les portes".

Així ho ha detallat en una entrevista a Efe el secretari d'Organització de CDC, Josep Rull, que ha avançat que aquesta campanya s'allargarà fins a l'estiu, pocs mesos abans de l'eventual consulta pactada entre les forces del catalanisme sobiranista per al 9 de novembre.

Eixamplar majories

La part més rellevant del pla de CDC es desenvoluparà sota el "triple 'sí'" a la consulta: "Intensificarem molt el primer 'sí'", el sí a poder votar. Una ofensiva que buscarà "eixamplar" el 80% de catalans favorables al referèndum i augmentar "complicitats" a Espanya i en l'àmbit internacional perquè la consulta es pugui dur a terme. Però la formació nacionalista desplegarà, a més, un ventall d'arguments dirigit a evidenciar els intents "fallits" des de Catalunya per trobar un encaix dins d'Espanya.

Així, es posarà èmfasi en diversos "moments clau" en la història recent espanyola, en els quals CDC i CiU "s'han compromès amb l'estabilitat i el progrés del conjunt de l'Estat, amb l'esperança que això tingués al final un retorn al reconeixement de Catalunya com a nació", ha ressaltat Rull.

Segons la seva opinió, "el full de serveis de CiU al costat del progrés i l'estabilitat del conjunt de l'Estat és impecable des de la nostra perspectiva, i aquest és el valor afegit que aportem, acreditar que els hem provat tot des de la més absoluta bona fe i s'han tancat totes les portes". És en aquest sentit que la formació nacionalista explicarà als catalans com s'ha arribat a la "conclusió que Catalunya no és viable com a autonomia, però ho és perfectament com a estat independent", i acreditar que les altres vies "estan tancades, perquè s'han provat totes". "Totes les vies d'encaix les hem provat per activa i per passiva, amb una actitud impecable", ha subratllat Rull.

Contra la política de la por, arguments

Davant aquesta evidència, el "dret a decidir no només és un dret, sinó que acaba sent també una obligació. I la necessitat de construir un nou estat acaba sent per a nosaltres, com a responsables del Govern, una autèntica responsabilitat". Un altre aspecte anirà destinat a exposar, d'una banda, els elements positius d'aquest hipotètic estat català, i d'altra banda, a "combatre la política de la por" i els arguments que busquen "espantar" els catalans davant la possibilitat de la independència.

"No serà fàcil. Però davant la por, cal posar molts arguments a favor de fer aquest pas endavant, i molts arguments a favor de l'esperança", ha conclòs el dirigent nacionalista.

stats