Política 08/04/2013

CDC inicia una gira per Catalunya per explicar la proposta de l'estat propi

El procés durarà tres mesos i portarà els dirigents del partit a fer 300 xerrades per interactuar amb la ciutadania

Efe
2 min

BarcelonaConvergència Democràtica de Catalunya (CDC) ha iniciat una gira per diferents localitats catalanes per explicar la seva proposta d'estat propi després de constatar que "Catalunya ja no és viable com a autonomia", segons ha explicat avui el secretari d'organització del partit, Josep Rull. En la roda de premsa posterior a l'executiva de CDC, Rull ha detallat que durant la campanya 'Què està passant a Catalunya?' també s'explica la situació financera de la Generalitat i la necessitat de regenerar la política, a l'hora que es donen arguments sobre la viabilitat econòmica, política i social d'una Catalunya independent.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La gira, que ja està en marxa i durarà uns tres mesos, portarà els dirigents de Convergència a fer unes 300 xerrades en actes amb aforaments d'un centenar d'assistents que tindran dret a fer preguntes.

El president de la Generalitat i de CDC, Artur Mas, participarà en la campanya diumenge que ve, 14 d'abril, en un acte a Pallejà (Baix Llobregat), i el mateix Rull oferirà una altra conferència a les Cotxeres de Sants (Barcelona) dimecres 17.

Per Rull, aquesta acció té com a objectiu ampliar les "majories socials" a favor de la consulta sobiranista −prevista en principi per a 2014− i també explicar la gestió del "mentrestant", és a dir, la preparació del referèndum, la creació de les "estructures d'Estat" i l'adopció de mesures per sortir de la crisi.

La campanya també inclou un tríptic que explica que el "dret a decidir i l'estat propi és garantia d'un futur millor" i un altre tríptic amb el lema 'Necessitem la teva força', que detalla com afiliar-se al partit.

"Tenim ara 53.038 afiliats i volem fer un pas endavant, perquè ens falta molta gent i veiem que amb la política de proximitat podem tenir la màxima resolució", ha explicat Rull.

stats