Política 26/12/2015

Totes les ànimes de la CUP: textos per encarar l'assemblea que decidirà si s'investeix Mas

Des de l'article de David Fernàndez fins al de Francesc Ribera, 'Titot', passant pel manifest d'Endavant i les opinions de regidors i de personatges com Eudald Carbonell i Teresa Forcades

Ara
2 min
David Fernàndez fa balanç després de la jornada de debat nacional de la CUP / CÈLIA ATSET

BarcelonaLa CUP no és un partit convencional. A banda del comentadíssim assemblearisme –que marca de manera clara el seu funcionament–, els seus membres no es mouen per criteris equiparables als que utilitzen les altres formacions. Sovint donen mostres de no pensar en l'efecte sobre els seus propis resultats electorals que puguin tenir les decisions que prenen i els seus representants –difícilment se'n pot dir dirigents o líders en el sentit orgànic– no semblen mai temptats per la possibilitat de tenir un càrrec. El llenguatge que utilitzen també és diferent –inclosa la utilització del femení en lloc del masculí com a genèric– i a vegades resulta alambinat fins a l'extrem de fer difícil interpretar els seus missatges amb certesa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquest conjunt de factors i les diverses sensibilitats que es troben en el conglomerat que és la CUP-Crida Constituent fa especialment difícil aventurar què passarà demà en l'assemblea que se celebrarà a Sabadell, en la qual es reuniran més de 3.500 persones per votar si s'accepta la proposta de pacte de Junts pel Sí i es facilita la investidura d'Artur Mas com a president de la Generalitat.

L'únic que es pot fer és llegir els diversos posicionaments que han anat sorgint, entre els quals destaca, pel carisma del personatge, l'article que David Fernàndez va publicar a l'ARA.

Aquí teniu els textos que us poden ser més útils per preparar-vos per interpretar l'assemblea.

  • "Sortir-nos-en", article de David Fernàndez
  • "Per un gir a l'esquerra": un manifest amb 140 signatures demana que no s'investeixi Artur Mas
  • "Enfrontar-se a les contradiccions", article de Francesc Ribera, 'Titot'
  • Un centenar de regidors de la CUP criden a l'acord per evitar noves eleccions
  • El pols per la investidura fa aflorar les dues ànimes de la CUP: les posicions de dos corrents interns, Endavant i Poble Lliure
  • "Ara és hora", article d'Eudald Carbonell
  • Entrevista a Teresa Forcades: “L’assemblea de la CUP no hauria d’investir Mas”
  • Entrevista a Quim Arrufat (11/12/2015): "Per guanyar la majoria a l'assemblea de la CUP cal un cop de timó"
stats