Política 18/07/2017

La CUP exigeix al Govern la compra immediata de les urnes pel referèndum

Mireia Boya demana a l'executiu que concreti com s'obriran els col·legis electorals dels municipis amb alcaldes contraris a l'1-O

Acn
2 min
La presidenta del grup parlamentari de la CUP, Mireia Boya

BarcelonaNo ha agradat la decisió del Govern d'ajornar la compra d'urnes. La presidenta del grup parlamentari de la CUP, Mireia Boya, ha reclamat al Govern que compri les urnes per al referèndum de l’1 d’octubre de manera immediata.

Després que s’hagi fet efectiu el canvi de competència dels processos electorals des de Governació a Vicepresidència, la diputada de la CUP ha explicat que el que esperen els anticapitalistes és "que hi hagi l’acte administratiu que calgui per a la compra de les urnes". "No ho dilatem més, perquè estem a 75 dies del referèndum i la historia de les urnes està durant massa temps; mai ens havíem preocupat tant per unes urnes. Que ho facin com vulguin, però que les comprin i les garanteixin per a l’1-O".

A més, ha reclamat que l’executiu "doni tots els detalls logístics i organitzatius que garanteixin el referèndum". Per a Boya, això passa per "dir si s’han comprat les urnes i com s’obriran els col·legis als municipis amb alcaldes que s’han posicionat en contra, quines solucions hi haurà".

D’altra banda, un cop posat en marxa el nou Govern amb els consellers i anunciat el nou director dels Mossos d’Esquadra, Boya ha volgut posar el focus en la disposició que creu que ha de tenir el nou consell executiu per actuar en favor de l’1-O. "No valorem les persones que surten i entren, només demanem al nou Govern i al director dels Mossos que treballin pel referèndum, que el facin possible, que el garanteixin i que es pugui guanyar. És l’únic que demanem. Que estiguin al servei del poble de Catalunya”, ha dit.

stats