Política 26/11/2016

La CUP obrirà els ajuntaments el 6-D

El govern espanyol ja ha avisat que perseguirà aquestes conductes

Ara
1 min
La CUP obrirà els Ajuntaments el 6-D

BarcelonaLa CUP anirà un pas més enllà que la resta de formacions independentistes i el 6 de desembre, Dia de la Constitució, obrirà els ajuntaments on governa. Els anticapitalistes superen així la proposta de l'Associació de Municipis per la Independència, que demanava als càrrecs electes que treballessin el 6-D. Quina és la diferència? Els alcaldes i regidors poden treballar sense generar conflictes legals sempre que els consistoris no estiguin oberts. En canvi, els ajuntaments que obrin, segons el govern espanyol, incorreran en desobediència, com va passar amb el de Badalona el 12-0.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Això no incomoda els anticapitalistes, que aquest matí, en l'assemblea de càrrecs electes celebrada a Sant Celoni, han aprovat la mesura perquè el 6-D sigui "l'inici del procés independentista" i serveixi per desafiar l'executiu de l'Estat. Ho ha expressat amb claredat la portaveu del secretariat nacional cupaire, Núria Gibert: "La CUP vol donar la benvinguda al nou delegat del govern espanyol, Enric Millo". Hi ha 15 alcaldes de la CUP, però han fet extensiva la crida a tots els municipis catalans.

Millo va subratllar que no perseguirà els càrrecs electes que treballin, però sí que denunciarà els ajuntaments que obrin les portes. "Si hi ha funcionaris, la cosa canvia", va explicar el nou delegat del govern. Es podria repetir, doncs, la situació a Badalona, quan el consistori (governat per Guanyem Badalona en Comú –on hi ha la CUP–, ERC i ICV) va obrir les portes el 12 d'octubre. Ara sis regidors de Badalona estan investigats per un delicte de desobediència.

stats