Política 20/06/2016

La CUP obre el període electoral per escollir la nova executiva

L'actual secretariat, amb només 9 dels 15 membres després de les dimissions, manté totes les funcions i haurà de preparar un reglament que posi les bases de la votació per triar una nova direcció

L.v.
2 min
Alguns diputats de la CUP han acudit a la reunió del secretariat / ACN

BarcelonaLa CUP ha obert aquest dilluns el període electoral per escollir el nou secretariat nacional de la formació. Aquesta era una notícia esperada des de dilluns, tal com va avançar l'ARA, però ha pres especial rellevància després de les dimissions, divendres, de sis membres del secretariat, que creien que una dimissió en bloc del secretariat era una imatge "cínica" que no es corresponia a la realitat interna de la formació, tal com van explicar a la carta en què anunciaven la renúncia.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Les nou persones que no han dimitit estaran en plenes funcions fins que s'acabi el procés de renovació. La tasca principal ara és redactar el reglament electoral per escollir el nou secretariat. Ho faran d'acord amb les directrius aprovades en l'assemblea nacional d'Esparreguera, el 22 de maig. Així, 11 de les 15 persones que formen el secretariat s'escolliran a través d'una llista conjunta, i les altres quatre a través de candidatures individuals, com s'estava fent fins ara.

La idea és que, a través d'aquestes candidatures conjuntes, s'aconsegueixi un equip més unit. Això significa que el secretariat buscarà representar els diferents sectors del partit com fins ara però amb membres que estiguin més cohesionats. De moment, l'exdiputat Quim Arrufat lidera les converses per bastir una llista de consens, però el projecte encara està en una fase embrionària. Si cap candidatura té el 65% dels vots, es passarà a distribuir proporcionalment els suports obtinguts per cada llista. El reglament electoral s'aprovarà al proper consell polític de la CUP, que s'hauria de celebrar el 2 de juliol.

Aleshores s'obrirà un període electoral perquè es presentin candidatures d'equips i, després, la militància voti. Per primera vegada, les bases podran votar telemàticament, tal com es va aprovar a l'assemblea d'Esparreguera.

El grup parlamentari i els exdiputats fan pinya amb el secretariat

Els diputats i els exdiputats de la CUP han destacat, segons ha informat la formació a través d'un comunicat, que, tot i la "duresa" dels últims mesos, la tasca assembleària i "democràtica" ha estat al "més acurada possible".

Els nou membres actuals del secretariat han afirmat que no comparteixen les dimissions i que es va demanar a les sis persones dimissionàries que reconsideressin la seva decisió però que "malauradament" no ho van aconseguir. Dimecres passat la CUP va anunciar que dilluns s'obriria el període electoral, que ha d'acabar abans de l'agost.

stats