Política 11/10/2013

Camacho: "La manifestació del 12-O serà igual de festiva i participativa que la Via Catalana"

La líder del PP de Catalunya assegura que l'acte està per sobre de les ideologies i que no són benvinguts els que "no respectin el model de convivència i el marc democràtic establerts"

Sara González
2 min

Barcelona"La manifestació del 12 d'octubre serà igual de festiva i participativa que la Via Catalana". Així s'ha referit la líder del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, a l'acte principal de la jornada de la Hispanitat que se celebrarà aquest dissabte a Barcelona per reivindicar la unitat de l'estat espanyol. La dirigent popular ha insistit que es tracta d'una concentració cívica que està "per sobre de les ideologies" i en la qual no són benvingudes persones "amb comportaments antidemocràtics" que no respectin l'actual marc de convivència.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Justament per aquest caràcter festiu de la "majoria silenciosa que demà farà sentir la seva veu", Camacho ha considerat que Pere Navarro i Josep Antoni Duran i Lleida "s'equivoquen" per no convocar els seus votants a assistir-hi. Segons la líder popular, PSC i Unió "tenen massa prejudicis" a defensar una Catalunya dins d'Espanya "com han fet sempre fins ara".

Camacho ha lamentat que s'intenti relacionar aquesta manifestació amb els moviments d'ultradreta i ha recordat que, "malauradament", de persones amb comportaments incívics n'hi ha a tot arreu. De fet, ha recordat com un "grup d'independentistes radicals" van escridassar el president José Montilla a la manifestació contra la sentència de l'Estatut el juliol del 2010.

La presidenta del PP de Catalunya també ha volgut deixar clar que cap de les plataformes que convoquen la manifestació d'aquest dissabte han tingut ni el suport econòmic del Govern ni dels mitjans públics catalans com, al seu parer, va passar en el cas de la Via Catalana.

'Som 47 milions', el nou lema

Els populars catalans estrenen aquest divendres un nou lema de cara al 12-O: 'Som 47 milions'. Segons ha explicat Camacho, es pretenen posar de relleu tots els aspectes positius que impliquen seguir formant part d'Espanya i reflectir "la força" que es guanya anant junts.

stats