Política 11/06/2017

El PP avisa Guardiola que quan "s'està en fora de joc, s'incompleix la llei"

Carrizosa (Cs) considera que la concentració en defensa del referèndum és "una altra de les 'performances'" de Puigdemont i Junqueras

Agències
2 min
El vicesecretari general de comunicació del PP, Pablo Casado

BarcelonaEls partits contraris al referèndum ja han reaccionat a l'acte de les entitats. El PP ha assenyalat l'entrenador del Manchester City, Pep Guardiola, a qui ha avisat quan "s'està en fora de joc, s'està incomplint la llei", fent ús d'un símil futbolístic. "L'àrbitre, que és el govern espanyol i la justícia, xiularà il·legal aquesta jugada", ha advertit el vice secretari general de comunicació del PP, Pablo Casado.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El dirigent popular ha instat el Govern a posar fi a aquesta "fugida endavant" i ha subratllat que Puigdemont no s'hagi "atrevit a firmar" la convocatòria de la votació. "No es tolerarà un referèndum il·legal i el govern espanyol i la justícia evitaran que hi hagi qualsevol desafiament a la democràcia", ha assegurat Casado, que ha subratllat que la resposta serà amb "tota la llei" a la mà, "però res més que la llei".

El portaveu de Ciutadans, Carlos Carrizosa, ha definit la mobilització convocada per l'ANC, Òmnium i l'AMI a Barcelona com "una altra de les 'performances'" del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i del vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, els quals acusa de fer servir la gent com a escut per eludir les seves responsabilitats. També critica que hagin convocat la manifestació entitats que tenen representació al Parlament, fent referència a Carme Forcadell, que va ser la presidenta de l'ANC; i creu que les manifestacions "de debò" són "les que sorgeixen al carrer i no dels governs".

Carrizosa insisteix en el fet que l'anunci del referèndum de l'1 d'octubre és una "repetició del 9-N" i que la manifestació d'aquest diumenge demostra que el procés independentista està al tram final i que s'acabarà amb unes eleccions autonòmiques. Per això, insta Puigdemont a convocar eleccions per "canviar aquest govern que ja està acabat".

El portaveu del partit taronja també ha parlat del secretari tercer de la mesa del Parlament, Joan Josep Nuet (CSQP), que ha de declarar aquest dilluns al TSJC per haver permès la votació parlamentària sobre la convocatòria del referèndum. Lamenta que "es cregui que està per damunt de les lleis".

stats