Política 17/12/2014

Forcadell, convençuda que Mas i Junqueras es posaran d'acord "perquè no tenen alternativa"

La presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), en una xerrada al Cercle de Gràcia, assegura que la independència és una via per "tenir un país net de corrupció"

Oriol March
2 min
Carme Forcadell, presidenta de l'ANC, abans de fer la xerrada a Gràcia / MANOLO GARCÍA

BarcelonaCarme Forcadell, presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), ha assegurat aquest dimecres a la tarda en una xerrada al Cercle de Gràcia que està convençuda que els partits sobiranistes "es posaran d'acord" perquè "no tenen alternativa". "L'única sortida són unes eleccions el més aviat possible", ha apuntat Forcadell, que ha negat que s'estigui desinflant el procés sobiranista.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Ara es posaran d'acord, i convocaran eleccions el més aviat possible. I ben aviat tindrem un mandat democràtic clar", ha assegurat la presidenta de l'ANC, que ha demanat als membres de l'Assemblea que expliquin els beneficis de la independència per eixamplar la base social a favor de la plena sobirania. "Volem la independència perquè volem un país més just, més net, més democràtic", ha apuntat Forcadell, que més endavant ha reclamat l'estat independent per "caminar cap a la regeneració democràtica i per tenir un país net de corrupció".

El debat de la llista

"Toca als partits decidir. Continuem apuntant per una candidatura unitària de país, però no descartem una altra opció. Segurament l'acord a què arribin ens semblarà bé", ha apuntat la presidenta de l'ANC sobre la fórmula electoral que ha de presidir les eleccions plebiscitàries. "La candidatura unitària està molt bé: el fet de fer-la ja és un missatge al món que aquestes eleccions són extraordinàries. Els altres diuen que entenen que és igual d'important fer més d'una llista per recollir totes les sensibilitats sobiranistes perquè ningú se senti exclòs. L'ANC vol recollir totes les sensibilitats sobiranistes, però uns creuen que és millor amb llista unitària i els altres no. El problema és que no tenim dades fiables, perquè una candidatura d'aquestes no s'ha fet mai", ha argumentat.

La presidenta de l'Assemblea ha considerat que la Declaració de Cornellà, en què es defensava la llista unitària que va proposar el president de la Generalitat, Artur Mas, pot ser "replantejada en qualsevol moment".

"Volem la independència perquè es pugui aplicar el decret de pobresa energètica, perquè volem un país net, perquè volem millors serveis socials. Això ho hem d'explicar, hem d'arribar a totes les persones possibles", ha apuntat la presidenta de l'ANC, que també ha indicat que la feina de l'entitat és "empènyer" els partits sobiranistes.

Preguntada sobre si l'Assemblea s'ha de convertir en un "nou actor polític", Forcadell ha apuntat que de moment no hi ha previsió de canviar la situació actual, però ha indicat que "pot canviar". "Hem de deixar que els polítics es posin d'acord, i si no passa ja ho veurem", ha considerat.

stats