Política 31/05/2016

El ministre de Justícia veu "profundament antidemocràtica" la manifestació contra els vetos del TC

Rafael Catalá carrega contra el PSC per manifestar-se al costat de "l'esquerra més radical"

Ara
1 min
El ministre espanyol de Justícia, Rafael Catalá, avui després del consell de ministres / EFE

BarcelonaContinuen les crítiques per part del PP a la manifestació d'aquest diumenge a Barcelona contra els vetos del Tribunal Constitucional (TC) a lleis catalanes. Aquest dimarts ha estat el ministre de Justícia en funcions, Rafael Catalá, qui ha carregat contra la protesta, que ha considerat "profundament antidemocràtica".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons Catalá, tothom ha d'acatar les sentències del TC perquè "arbitra l'equilibri entre totes les institucions", i ha recordat que el govern espanyol va modificar la llei del tribunal "per donar-li més força". El ministre de Justícia ha argumentat, a més, que el tribunal "dota d'estabilitat l'Estat i dóna estabilitat al nostre model de convivència".

Catalá també ha carregat contra la presència del primer secretari del PSC, Miquel Iceta, a la manifestació. El ministre ha dit estar sorprès perquè "partits com el PSC es prestin a fer manifestacions amb l'esquerra més radical" i que "suposen un atemptat greu contra la democràcia i contra el respecte a les institucions".

stats