Publicitat
Publicitat

POLÍTICA

CiU i ERC alerten d'una "escalada" de l'Estat contra qualsevol mostra de suport al procés

La secretària general d'ERC parla de "persecució" contra els demòcrates i el portaveu parlamentari de CiU deplora el que considera ara ja "atacs a la llibertat d'expressió"

"El govern espanyol ha decidit perseguir qualsevol demòcrata. Ja va perseguir el Parlament per la declaració de sobirania i ara també el fiscal". D'aquesta forma la secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha advertit que el procés engegat aquest dilluns contra el fiscal superior de Catalunya per haver considerat que la consulta d'autodeterminació és legítima –que no legal– és un atac més en tota regla contra la voluntat democràtica que sustenta el procés.

En una línia similar, el portaveu parlamentari de CiU, Jordi Turull, ha expressat la seva "preocupació per l'escalada" i els "tics poc democràtics" de l'estat espanyol, ara agreujats amb un "atac a la llibertat d'expressió". Però Turull encara confia que tot plegat serveixi perquè l'Estat "quedi més retratat davant les institucions europees".

Davant l'ofensiva, mantenir el rumb

Però Turull ha donat per bo el full de ruta fixat en la declaració de sobirania, malgrat l'"escalada" que identifica en l'ofensiva de l'Estat contra el procés. Això és, esgotar el diàleg amb el govern espanyol mentre es prepara la llei de consultes i la resta d'eines jurídiques per "tenir-ho tot a punt per a una consulta el 2014".

Més continguts de Política

  1. Una candidatura sobiranista sense polítics fregaria el 50% dels vots

    Un sondeig d’Òmnium a què ha tingut accés l’ARA revela que la llista cívica s’imposaria amb 75 diputats

  2. El no a la independència augmenta i se situa set punts per sobre del sí, segons el CEO

    En resposta binària l'unionisme se segueix reforçant –50% contra 42,9%–, i quan es demana què ha de ser Catalunya, la via independentista és majoritària, però guanya pes la via autonòmica en detriment de la tercera via

  3. Òmnium proposa una llista per la independència "conformada" per la societat civil i "suport explícit" dels partits

    L'entitat cultural proposa una taula d'entitats i partits però no detalla quin paper han de tenir els líders polítics en aquesta candidatura