Publicitat
Publicitat

POLÍTICA

CiU i ERC alerten d'una "escalada" de l'Estat contra qualsevol mostra de suport al procés

La secretària general d'ERC parla de "persecució" contra els demòcrates i el portaveu parlamentari de CiU deplora el que considera ara ja "atacs a la llibertat d'expressió"

"El govern espanyol ha decidit perseguir qualsevol demòcrata. Ja va perseguir el Parlament per la declaració de sobirania i ara també el fiscal". D'aquesta forma la secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha advertit que el procés engegat aquest dilluns contra el fiscal superior de Catalunya per haver considerat que la consulta d'autodeterminació és legítima –que no legal– és un atac més en tota regla contra la voluntat democràtica que sustenta el procés.

En una línia similar, el portaveu parlamentari de CiU, Jordi Turull, ha expressat la seva "preocupació per l'escalada" i els "tics poc democràtics" de l'estat espanyol, ara agreujats amb un "atac a la llibertat d'expressió". Però Turull encara confia que tot plegat serveixi perquè l'Estat "quedi més retratat davant les institucions europees".

Davant l'ofensiva, mantenir el rumb

Però Turull ha donat per bo el full de ruta fixat en la declaració de sobirania, malgrat l'"escalada" que identifica en l'ofensiva de l'Estat contra el procés. Això és, esgotar el diàleg amb el govern espanyol mentre es prepara la llei de consultes i la resta d'eines jurídiques per "tenir-ho tot a punt per a una consulta el 2014".

Més continguts de Política

  1. La Guàrdia Civil escorcolla la seu de la fundació de Convergència CatDem i quatre ajuntaments

    L'operació investiga el pagament de comissions del 3% des de la constructora Teyco al partit. També escorcollen els ajuntaments de Figueres, Lloret, Sant Cugat i San Celoni

  2. Així es va omplint la Via Lliure de la Meridiana: més de 230.000 inscrits

    Més de 60 trams ja tenen una ocupació alta, però els organitzadors insisteixen que el ritme d'inscripcions és insuficient

  3. Tardà, al Congrés: "El 27-S els clavarem una puntada de peu al cul democràticament a les urnes"

    El cap de files d'ERC al Congrés acaba la seva intervenció en català animant a anar a votar el 27-S