Política 27/01/2014

CiU anirà finalment a les eleccions europees amb el PNB i Coalició Canària

Ramon Tremosa "té possibilitats" d'anar de cap de llista, segons han explicat els dirigents nacionalistes en roda de premsa posterior a la reunió de la direcció

Oriol March
1 min
Jordi Pujol i Artur Mas durant la reunió executiva de CiU / PERE VIRGILI

BarcelonaCiU ha decidit anar a les eleccions europees amb el PNB i Coalició Canària. Així s'ha acordat en la reunió que ha celebrat aquest dilluns la direcció de la federació nacionalista, segons ha explicat en roda de premsa el secretari general d'Unió, Josep Maria Pelegrí, que en absència de Josep Antoni Duran i Lleida ha estat l'encarregat d'atendre els mitjans. Els nacionalistes també tenen intenció d'arribar a acords amb formacions del País Valencià i de les Illes Balears.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Ara intentarem fer un programa comú amb la resta de forces polítiques que estan a favor de la consulta", ha apuntat Pelegrí, que ha carregat durament contra la convenció del PP que s'ha celebrat aquest cap de setmana a Barcelona.

Pel que fa als candidats que aspiren a encapçalar aquesta candidatura, el secretari general adjunt de CiU, Xavier Trias, ha explicat que Ramon Tremosa, que va ser cap de llista a les eleccions del 2009, té "possibilitats" de repetir en aquesta responsabilitat. Pel que fa a Unió, fonts de la direcció donen per fet que l'escollit serà Salvador Sedó, però encara s'ha d'encetar la negociació interna per determinar els escollits finals.

stats