Política 05/11/2014

CiU tornaria a superar ERC, segons el baròmetre del CIS

Obtindria el 3,8% dels vots en unes eleccions generals, davant del 2,3% dels republicans

Ara
1 min
El president de la Generalitat, Artur Mas, amb l'alcalde de Sant Vicenç dels Horts i president d'ERC, Oriol Junqueras, durant una recepció al consistori

BarcelonaConvergència i Unió tornaria a superar ERC segons l'últim baròmetre del CIS, corresponent al mes d'octubre, publicat aquest dimecres. D'acord amb l'estimació, obtindria el 3,8% dels vots en unes eleccions generals, davant del 2,3% dels republicans. En intenció directa de vot, la resposta que donen directament els enquestats sense aplicar-hi cap projecció estadística, la diferència entre les dues formacions és molt més ajustada. CiU té un 2% de vot directe en l'enquesta, i ERC un 1,9%.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'anterior baròmetre, del juliol d'aquest any, va donar ERC com a guanyadora de les eleccions generals a Catalunya per primera vegada amb un 3,3% dels vots davant del 2,9% de CiU. ERC pujava vuit dècimes respecte el baròmetre de l'abril, en què havia obtingut una estimació del 2,5%, i era l'única força de la cambra baixa espanyola que no perdia vots. Per contra, CiU baixava una dècima respecte l'abril, en què havia obtingut un 3%.

stats