Política 19/04/2017

Cifuentes diu que "col·laborarà" amb la justícia i recorda que la investigació parteix d'un informe facilitat per ella

El jutge de l'Audiència Nacional que investiga el cas va portar a la seu de la Comunitat de Madrid el qüestionari que la presidenta madrilenya haurà de respondre per escrit com a testimoni

Dani Sánchez Ugart
2 min
Cristina Cifuentes: "Quan et reuneixes amb homes i et fas la rossa aconsegueixes molt més"

MadridLa presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, va declarar aquest passat dimecres a la tarda com a testimoni del cas de presumpta corrupció a la Comunitat de Madrid, que s'ha saldat amb la detenció de l'expresident de la comunitat, Ignacio González. Ho va fer per escrit, un cop el jutge de l'Audiència Nacional que segueix el cas, Eloy Velasco, va dipositar el qüestionari a la seu de la Comunitat, a la Puerta del Sol. Durant el matí, Cifuentes havia explicat en roda de premsa que estan col·laborant amb la justícia, i ha recordat que van remetre a la fiscalia un informe relacionat amb l'empresa pública.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Tenim tolerància zero amb la corrupció i col·laborarem sempre", ha dit Cifuentes, que no va voler confirmar inicialment que hagués estat citada a declarar pel jutge aquest mateix dimecres, tot i que fonts jurídiques ho van confirmar. De fet, cap a les tres de la tarda, Velasco i dos fiscals van sortir de l'Audiència Nacional en direcció a la Puerta del Sol, on es troba la seu de la Comunitat de Madrid. A diferència de Cifuentes, el portaveu del govern autonòmic, Ángel Garrido, va declarar oralment davant del jutge des del seu despatx.

Durant el matí ja havien declarat també en qualitat de testimonis el president del grup Planeta, José Creuheras, la cap de gabinet de Cifuentes, Marisa González, i el director general del Canal d'Isabel II, Rafael Prieto. Tots ho van fer a l'Audiència Nacional.

"Farem tot el que ens demani el jutge, però no donaré dades perquè és un assumpte que està sota secret de sumari", va justificar la presidenta madrilenya durant la roda de premsa del matí, en què va afegir que "si algú ha de donar informació ha de ser el jutge o la Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil".

Cifuentes va insistir que "tot el que ens requereixi la justícia, la Guàrdia Civil o el jutge Velasco ho tindran, perquè som els primers interessats que s'arribi fins al final", i va recordar que "va ser la mateixa Comunitat de Madrid qui va posar el tema en mans de la fiscalia".

stats