Política 18/06/2014

Tremosa no descarta que CDC abandoni el Grup Liberal Europeu si la "convivència" amb UPyD i C's no funciona

L'eurodiputat lamenta a Catalunya Ràdio que ALDE "està en una batalla descarnada pel nombre de diputats"

Ara
2 min

BarcelonaL'eurodiputat Ramon Tremosa no descarta que CDC abandoni el Grup Liberal a l'Eurocambra si la "convivència" amb UpyD i C's no és reeixida. "M'han trucat des d'altres grups de l'Eurocambra oferint-nos sortir del Grup Liberal Europeu i integrar-nos amb ells", ha admès Tremosa en declaracions a 'El matí de Catalunya Ràdio', l'endemà de saber-se la integració d'aquests dos partits a ALDE.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tanmateix, Tremosa ha descartat que aquest canvi es faci de manera immediata: "No els ho podem posar tan fàcil", ha dit, alhora que ha recordat que el Grup Liberal Europeu ha sigut la família política de CDC durant gairebé tres dècades.

L'eurodiputat nacionalista ha emmarcat la integració dels dos partits espanyols a "la batalla descarnada" d'ALDE pel "nombre de diputats" per ser tercer grup a la cambra. "La política internacional és així de crua i de bèstia", ha admès.

Preguntat per quines alternatives tindrien si deixessin el grup liberal, Tremosa ha assegurat que n'hi ha "diverses", i ha citat una oferta del grup de Conservadors i Reformistes Europeus (ECR) –en el qual hi ha els 'tories' del primer ministre britànic, David Cameron–. Alhora, ha recordat que es pot canviar de grup "en qualsevol moment" de la legislatura.

Sobre la querella que C's vol interposar-li per "guerra bruta" en el debat sobre la seva integració a ALDE, Tremosa ha assegurat que la denúncia no té fonament, i ha explicat que la seva actuació s'ha limitat a presentar una "llista d'actuacions i declaracions" difamatòries contra CDC que membres d'UPyD i C's han fet en mitjans de comunicació catalans i espanyols, així com a les xarxes socials. "Ho hem fet per demostrar que aquest és el seu estil", ha conclòs.

stats