Política 15/07/2017

Ciutadans i PP demanen un ple extraordinari perquè Puigdemont expliqui la remodelació del Govern

El principal partit de l'oposició considera que el president ha de "reconèixer el seu fracàs" i convocar eleccions "de veritat"

Ara
1 min
El portaveu del grup parlamentari del PP, Alejandro Fernández

BarcelonaTal com ja va fer amb el cessament de Baiget, Carles Puigdemont haurà d'explicar al Parlament els canvis al Govern, que ahir van provocar la sortida de Neus Munté, Meritxell Ruiz, Jordi Jané i Joan Vidal de Ciurana, rellevats respectivament per Jordi Turull, Clara Ponsatí, Joaquim Forn i Víctor Cullell.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ciutadans i el PP, però, demanen que el president exposi els motius a la resta de grups parlamentaris ben aviat, i és per això que han sol·licitat una "compareixença urgent" de Puigdemont en un ple específic que volen que se celebri aquesta setmana que ve. "És urgent que doni explicacions al Parlament tenint en compte que l'endemà d'haver comparegut pel cessament de Baiget ja tenia una altra crisi de govern sobre la taula", ha considerat el portaveu dels populars a la cambra, Alejandro Fernández.

El líder del PP ha mostrat la seva preocupació pel "tarannà radical" que està emprenent l'executiu: "No és el que necessiten els catalans". Fernández ha afegit que si els catalans decideixen "cometre il·legalitats, tant és qui hi hagi al capdavant de cada conselleria".

Per la seva banda, la diputada de Cs Lorena Roldán ha considerat que Puigdemont ha de "reconèixer el seu fracàs" i convocar unes eleccions autonòmiques "de veritat". En declaracions aquest dissabte als mitjans de comunicació, Roldán ha opinat que els moviments al Govern responen a una "crisi i divisió entre el PDECat i ERC", fet que demostra, ha apuntat, que Puigdemont està en "'game over'".

stats