Política 23/09/2017

Clara Ponsatí: "Les urnes hi seran i la gent les trobarà a prop de casa"

La consellera d'Ensenyament assegura al programa 'Via lliure' de RAC1 que "representants de l'administració aniran a obrir els col·legis electorals"

Ara
1 min
Clara Ponsatí: "Les urnes hi seran i la gent les trobarà a prop de casa"

BarcelonaLa consellera d'Ensenyament, Clara Ponsatí, ha assegurat aquest dissabte al programa 'Via lliure' de RAC1 que "les urnes hi seran i la gent les trobarà a prop de casa". En aquest sentit, ha dit que "representants de l'administració aniran a obrir els col·legis electorals", i no els directors de les escoles, i ha assegurat que "la majoria dels directors" amb què s'ha comunicat "després de la carta de Millo –en què els va advertir que que s'enfrontarien a responsabilitats penals si obrien els col·legis– han expressat el seu suport". Segons Ponsatí, no seran els directors els que hauran d'obrir les escoles sinó aquests "representants de l'administració", sobre els quals no ha assegurat que no s'enfrontin a problemes legals.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La consellera s'ha referit també a les queixes d'algunes escoles religioses, que s'han trobat que eren punts de votació per al referèndum sense que se'ls hagués consultat o informat abans que ho serien: "Les escoles religioses que són punts de votació és perquè ho han acceptat o bé ho són habitualment", ha assegurat, tot i que ha deixat clar que si algun centre no hi està d'acord "es pot buscar una alternativa".

Finalment, Ponsatí ha negat rotundament l'"adoctrinament" dels nens pel referèndum a les escoles, tal com va dir ahir Íñigo Méndez de Vigo, ministre d'Ensenyament. La consellera ha assegurat que no li consta que cap dels menors que aquests dies s'han manifestat a favor del referèndum "fossin dirigits per cap professor o centre".

stats