Política 24/12/2016

Colau demana que no es posin "terminis ni dates" al referèndum pactat

Rabell diu que la consulta acordada no és "impossible": "La batalla serà difícil però és oberta"

Acn
2 min
Ada Colau lidera Barcelona en Comú. Repetirà l’estratègia de Pablo Iglesias a les europees.

BarcelonaL'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha tornat a valorar l'endemà la cimera pel referèndum i ha celebrat que s'hagi recuperat "l'esperit més ampli del pacte per al dret a decidir". "Ara necessitem un referèndum on tothom se senti interpel·lat. Tot el conjunt de la ciutadania, sigui quina sigui la seva posició", ha reflexionat en veu alta Colau, de visita al port de Barcelona.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Un plebiscit que no comprometi els funcionaris i que sigui reconegut a l'Estat i també a escala internacional", ha continuat l'alcaldessa de Barcelona, que ha tornat a insistir en la celebració d'una consulta "efectiva i amb garanties" per no repetir un 9-N. "Això ho hem defensat sempre i nosaltres no ens hem mogut d'aquesta postura, fins i tot quan ens deien que érem uns ingenus i que s'havia de passar pantalla", ha recordat Colau, que ha afirmat que ara hi ha sobre la taula "una proposta que torna a tenir un consens molt ampli".

"Amb tots els actors convocats ahir hi va haver un acord majoritari per recollir un gran consens de país, que passa per sumar sobre la base no de la independència sinó del dret democràtic a decidir", ha recalcat l'alcaldessa de Barcelona, que ha volgut deixar clar també que la cimera de divendres es desmarca clarament del full de ruta del govern Puigdemont. "Es va proposar un pacte de país que interpel·lava el conjunt de la societat civil i que, per tant, no pilotava ni coordinava el Govern", ha afirmat l'alcaldessa de Barcelona i líder de Barcelona en Comú. "En aquest espai, per tant, no s'han plantejat encara ni terminis ni dates. No hi ha calendari", ha sentenciat Colau.

Tampoc ha volgut parlar dels calendaris el president del grup parlamentari de Catalunya Sí que es Pot (CSQP), Lluís Rabell, que en declaracions a Catalunya Ràdio ha assegurat que el referèndum pactat no és "impossible": "La batalla serà difícil però és oberta, el futur està en disputa". En aquest sentit, ha apostat per emparar-se en la correlació de forces a l'Estat partidàries del dret a decidir. Rabell ha deixat clar que una consulta que no sigui acordada i amb garanties és "fer-se trampes al solitari" perquè "no resol el problema" a Catalunya. "Si fem un altre 9-N, no tindrà efectes jurídics ni reconeixement internacional".

stats