Política 31/03/2014

Collboni demana que es retirin les meses polèmiques de les primàries de Barcelona

Restats aquests vots, el resultat final de la primera volta no quedaria alterat

Ara
1 min
PRIMER ASSALT  Collboni i  Andrés, al mig, celebrant la victòria a la primera volta de les primàries acompanyats dels aspirants que n’han quedat fora.

BarcelonaNou capítol del serial de les primàries del PSC a Barcelona. Després que ahir el candidat Jordi Martí, que havia quedat fora de la cursa a la primera volta, impugnés els resultats de la mesa de Ciutat Vella per les imatges de ciutadans pakistanesos que reconeixien no saber què votaven i demanava, també, que s'investiguessin les meses del Poble-sec i Ciutat Meridiana, avui Jaume Collboni ha reivindicat la netedat del procés. I, per deixar-ho clar, demana a l'autoritat electoral que, si ho considera oportú, retiri del recompte les tres meses de la polèmica.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i que a la de Ciutat Meridiana Carmen Andrés hi té un gruix important de vots –fins a 225–, restats els vots de les tres meses, la classificació no queda alterada. Jordi Martí es mantindria com el tercer candidat més votat, per darrere de Collboni i Andrés.

En el seu comunicat d'aquest dilluns, Collboni defensa que "les primàries obertes, com tots els nous processos democràtics, pretenen donar la possibilitat, als majors de setze anys i molts nous ciutadans i ciutadanes de Barcelona, amb dos anys de residència, d'exercir el seu dret al vot". Un fet que, apunta, "és prou important per reconèixer la diversitat de la ciutat i els drets polítics dels i les que hi viuen i treballen".

stats