Política 24/10/2016

"Mai caminaràs sol": el sobiranisme surt al carrer en suport de Joan Coma

Mig miler de persones omplen la plaça del Pes de Vic per solidaritzar-se amb el regidor de la CUP

Pilar Márquez Ambrós
2 min
Concentració a Vic en suport del regidor de la CUP, Joan Coma

Vic"Mai caminaràs sol". Sota aquesta pancarta gegant més de 500 persones s'han concentrat aquest dilluns a la plaça del Pes de Vic per donar suport al regidor de la CUP al municipi Joan Coma, després que aquest matí s'hagi negat a anar a l'Audiència Nacional a declarar acusat d'incitar a la sedició.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Amb aire cívic i reivindicatiu, veïns de Vic i d'altres poblacions han omplert avui al punt de les 17.00 h la plaça del Pes de la capital osonenca, just a tocar de l'Ajuntament. Amb una pancarta gegant a la façana del fons d'aquesta plaça del centre de Vic, amb el rostre dibuixat de Joan Coma i sota el lema ‘Mai caminaràs sol’ signat per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), també s'hi han reunit diferents representats polítics i d'entitats.

"Sense el suport transversal del poble i de les seves institucions, aquest dilluns hauria declarat, perquè no té sentit desobeir si es fa sol", ha subratllat el regidor Joan Coma. "Amb 6 mesos des que vaig rebre el que seria la imputació, hem tingut temps de construir aquest acte clar de sobirania de la ciutat i del país des de diferents sensibilitats, tant independentistes com no independentistes", ha asseverat.

Joan Coma ha assegurat que està convençut que "ara només ens queda la via de la desobediència", per bé que ha defensat "les altres vies de qui pugui trobar-se en una situació similar", tot agraint el suport rebut des de diferents partits, "des de Podem fins a Convergència, Esquerra o Iniciativa", i des de les diferents entitats congregades a la plaça.

Informe del Síndic

D'altra banda, el moviment 30/03 de suport a Coma ha fet un públic un informe del síndic de Greuges, Rafael Ribó, en què exposa que l'actuació judicial és "inacceptable" i en què indica que "a Espanya s'està produint una una restricció indeguda de la llibertat d’expressió".

En la concentració, Jordi Cuixart, president d'Òmnium, ha refermat així mateix que els tribunals espanyols "han topat contra una societat madura, serena, cívica i responsable que continua el camí que va començar el 27 de setembre del 2015", i ha citat Estellés per dir que res aturarà "un poble unit, alegre i combatiu".

També ha parlat Jordi Gaseni, vicepresident de l'AMI i alcalde de l'Ametlla de Mar, que ha exposat que "el que li està passant al Joan li pot passar a tots els regidors i alcaldes de Catalunya", i ha dit que això és "una vergonya". Gaseni, en nom de tots plegats, ha demanat al poble "que romangui unit i capaç d'enviar un missatge clar i contundent".

Entre els assistents hi havia també el president del grup parlamentari de Junts pel Sí, Jordi Turull, i la portaveu, Marta Rovira, que han enviat un missatge de suport a altres persones encausades, com l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, o la mateixa presidenta del Parlament català, Carme Forcadell, i l'expresident Artur Mas.

stats