Política 07/07/2017

Conesa: "No sabem a on arribarem amb el Procés, potser a un cul-de-sac"

La presidenta del Consell Nacional del PDECat assegura que l'1-O es podrà votar "amb normalitat" a la ciutat

Acn
1 min
Mercè Conesa, alcaldessa de Sant Cugat del Vallès i presidenta de la Diputació de Barcelona

L'alcaldessa de Sant Cugat i presidenta del Consell Nacional del PDECat, Mercè Conesa, ha assegurat aquest divendres que el que es vol fer amb el Procés és molt "difícil". En una entrevista al 'TOT Sant Cugat', la també presidenta de la Diputació de Barcelona ha afegit que "ens podríem arribar a trobar amb un cul-de-sac", ja que "no sabem en aquest moment a on arribarem". En aquest sentit, Conesa demana que arribats en aquest punt cal que el president i el vicepresident de la Generalitat, Carles Puigdemont i Oriol Junqueras, respectivament, "puguin prendre les decisions més oportunes". D'altra banda, l'alcaldessa de Sant Cugat ha assegurat que l'1-O es podrà votar "amb normalitat" a la ciutat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En l'entrevista, Conesa sentencia que no té "cap dubte" que es farà "tot el possible" per culminar el Procés, amb "cadascú des del seu lloc i des de la seva responsabilitat", però insisteix que, "evidentment, podem arribar a un cul-de-sac i a un xoc de trens". En aquesta línia, l'alcaldessa del PDECat considera que els polítics han de "vetllar" perquè la ciutadania se senti "segura" i, en cas d'arribar a un "cul-de-sac", els dirigents dels partits han de garantir la seguretat de la gent i dels treballadors públics del país.

Sobre la polèmica amb l'exconseller d'Empresa i Coneixement Jordi Baiget, i la seva destitució, aquest dilluns, Conesa ha constatat que és "absolutament legítim" que hi hagi persones que plantegin dubtes sobre el Procés, perquè la situació és "d'altíssima complexitat". Per a 'alcaldessa de Sant Cugat, Baiget és "una persona pragmàtica que en una entrevista d'un caire molt personal aborda una sèrie de qüestions que qualsevol persona s'ha de poder plantejar".

stats