POLÍTICA
Política 17/01/2012

El Congrés veta 30 preguntes d'ERC sobre la monarquia i Urdangarin

La cambra baixa espanyola, però, ha admès a tràmit altres 60 preguntes sobre la casa reial que haurà de respondre l'executiu de Rajoy

Agències
1 min

BarcelonaLa Mesa del Congrés ha vetat una trentena de preguntes dels diputats d'ERC sobre el funcionament i els comptes de la casa reial, així com sobre les repercussions del procés judicial que afecta Iñaki Urdangarin. Fonts parlamentàries han informat d'aquesta decisió dels membres de la Mesa, adoptada en la reunió que han celebrat avui mateix a les dependències del Congrés. Un dels assumptes de l'ordre del dia consistia a qualificar les 90 preguntes que per la seva resposta per escrit volia enviar ERC al govern de Mariano Rajoy.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així, 60 altres preguntes seran tramitades, i en conseqüència podran ser contestades per l'Executiu amb més o menys rapidesa. Però la resta, una trentena, no han estat qualificades, de manera que seran retornades als diputats que les han redactat. Les fonts no han precisat quines preguntes s'han vetat, però sí que han concretat les raons per les quals s'han rebutjat: d'una banda, apunten aquestes fonts, perquè la Mesa ha considerat que les preguntes no podien encaixar-se en les competències del govern, i per altra, perquè algunes requerien consultes jurídiques. A ERC no han adoptat encara una decisió sobre què fer amb les preguntes descartades. El partit independentista havia registrat la bateria de preguntes a finals del mes passat, informa Efe.

stats