Política 08/11/2016

Coscubiela es mostra disposat a negociar els pressupostos amb Junqueras

El portaveu de Catalunya Sí Que es Pot posa com a condicions per aprovar els comptes una modificació de la política fiscal

Jordi Mumbrú
1 min
Coscubiela, Fachin i Rabell després de superar la crisi interna.

BarcelonaEl portaveu de Catalunya Sí Que es Pot (CSQP) al Parlament, Joan Coscubiela, ha emplaçat avui "públicament" el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, a començar les negociacions dels pressupostos per al 2017. "Volem parlar, dialogar i, si és possible, arribar a acords", ha dit Coscubiela. Les condicions dels 'comuns' per poder tancar acords per aprovar els comptes passen per una modificació de la política fiscal que augmenti la pressió sobre les rendes més altes. "Si es reuneix amb nosaltres li explicarem com fer que sigui més progressiu i redistributiu", ha assegurat Coscubiela.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els 'comuns' proposen aprofitar els diners aconseguits gràcies a l'augment de la pressió fiscal amb les persones que tenen més ingressos –i que Coscubiela ha xifrat en el 5% de la població– per potenciar les mesures socials.

Per a Coscubiela la reforma fiscal és "imprescindible" per aconseguir més recursos per fer "reformes fiscals". El portaveu de CSQP ha criticat que el tipus mínim de l'IRPF català és "el més elevat de tot l'Estat" i el que "més penalitza les rendes baixes i beneficia les altes".

El portaveu adjunt de Junts pel Sí, Roger Torrent, ha respost a Coscubiela que els pressupostos "encara estan en fase d'elaboració" i que les negociacions començaran quan estiguin tancats. Tot i així, les negociacions entre Junts pel Sí i la CUP ja fa setmanes que van començar.

stats