Política 05/09/2016

Podem i C's s'obren al diàleg amb Sánchez però mantenen el veto

"No hi ha alternativa a un govern en minoria del PP", diu Villegas. "La hipòtesi d'un diàleg a tres són castells a l'aire", respon Echenique

Mariona Ferrer I Fornells
2 min
El president de C's, Albert Rivera, ahir a la Corunya. EFE

MadridTant Podem com Ciutadans veuen gairebé impossible facilitar un govern de Pedro Sánchez amb l'aval de les dues forces emergents. Els dos partits no tanquen la porta al diàleg, però recorden que ja van seure fa més de mig any i no van arribar a cap entesa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ciutadans ha recordat que "va ser pràcticament impossible posar-se d'acord" perquè les visions sobre "polítiques del país són diferents". El vicesecretari general del partit taronja, José Manuel Villegas, ha insistit aquest dilluns que l'única via possible passa per un "acord de mínims" entre el PP i el PSOE. "No hi ha alternativa a un govern en minoria de PP", ha assegurat en roda de premsa després de l'executiva de la formació.

Els d'Albert Rivera han decidit congelar el pacte d'investidura amb els populars. Asseguren que va caducar divendres passat després de la investidura fallida, però que estan "satisfets" amb el seu contingut i insisteixen que seria una bona base d'entesa entre el PP i el PSOE. Després d'haver demanat un candidat alternatiu a Rajoy, C's posa ara el dit a la llaga en les diferències internes dins del PSOE. "Espanya no pot estar pendent de les pors del senyor Sánchez", ha assenyalat Villegas.

Tot i qüestionar el lideratge de Rajoy, no descarten tornar a dir-li que 'sí' si presenta una candidatura "viable". "Ciutadans hi serà i votarà a favor d'aquesta candidatura", ha conclòs.

Podem: "Fer castells a l'aire"

Els d'Iglesias tampoc es tanquen al diàleg però ho veuen molt difícil. "La hipòtesi d'un diàleg és fer castells en l'aire", ha dit el secretari d'organització de Podem, Pablo Echenique, després de la reunió del consell de coordinació del partit. "No crec que Ciutadans abandoni la seva aliança estratègica amb el PP", ha afegit en roda de premsa.

stats