Política 15/12/2016

C's es creu una notícia feta en broma i pregunta al Parlament pel 'PerreoPelSí' de la conselleria de Cultura

La revista 'Time Out' explica en un article humorístic una iniciativa imaginària de la Generalitat per acostar els llatins de Catalunya a l'independentisme

Ara
2 min
Captura de la notícia de broma a la revista 'Time Out'

Barcelona"Reggaeton per la independència", "L'autonomia que ens cal és la de Don Omar" i "Llibertat, amnistia i Papi Chulo cada dia". Aquests són els tres lemes de "PxS - PerreoPelSí", el que una secció humorística de la revista 'Time Out' presenta com un projecte de la Generalitat per acostar el públic llatí de Catalunya a la independència. El to humorístic de l'article no ho ha sigut prou per a C's, que se n'ha cregut el contingut i ha decidit preguntar al Govern per la iniciativa a la comissió de Cultura del Parlament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Pregunta al Govern a respondre oralment en comissió sobre la notícia apareguda a la revista 'Time Out' segons la qual el departament de Cultura ha creat un projecte anomenat 'PerreopelSí'", es titula la pregunta de la formació taronja, registrada per la diputada Sonia Sierra aquest dilluns.

L'article del 'Time Out' explica que "PxS - PerreoPelSí" està impulsat per Usmail Yáynez, un jove imaginari de Cornellà d'origen dominicà, i que comptarà amb una "dotació pròpia" als pròxims pressupostos. "Analitzant el fracàs de Hillary Clinton, hem entès que si la comunitat llatina es mobilitza el 'sí' triomfarà", diu una suposada font de la Generalitat citada per 'Time Out'.

Entre les iniciatives del fals projecte, la revista destaca la preparació d'una acció semblant a la Via Catalana de cara a la pròxima Diada: "Una cadena humana de 'perreo' [...] Des d’Amposta fins als Pirineus, milions de catalans, braç a braç i paquet amb paquet".

"Això ho faig només per la pasta… per la pasta dels catalans i les catalanes, 'yatusabes'", diu el tal Yáynez a l'article. La peça arriba a dir, fins i tot, que la música 'reggaeton' de "PxS - PerreoPelSí" es pot escoltar "al disc de La Marató i també a Catalunya Ràdio cada 30 minuts", i que Antoni Bassas estaria preparant el programa 'Tres pics i reggaeton'.

stats