Política 24/02/2015

Els partits catalans critiquen un Rajoy triomfalista i enrocat davant el procés

Duran i Lleida lamenta la manca de "diàleg"; ERC recomana a Rajoy que assumeixi que la República Catalana començarà el 27-S; ICV l'acusa de "tancar els ulls" i el PSC "d'insensat"

Ara
2 min
El portaveu de CiU a Madrid, Josep Antoni Duran i Lleida, durant el debat. EFE

MadridEl portaveu de CiU a Madrid, Josep Antoni Duran i Lleida, lamenta la falta de voluntat de "diàleg" del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, cap a Catalunya. En una breu valoració de la intervenció del cap de l'executiu espanyol, Duran ha recordat a Rajoy que la reclamació d'una part "important" de la societat catalana no es resol ni apel·lant a la unitat d'Espanya ni als tribunals.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Durant també ha constatat que "la campanya electoral ha començat" i ha considerat "dolorós" que Rajoy s'hagi oblidat de la pobresa severa a Espanya, dels dependents que moren sense haver rebut els recursos assignats per l'Estat o dels joves.

ERC: "Estem en falles"

"Estem en falles", ha certificat amb ironia el portaveu d'ERC al Congrés, Alfred Bosch, fent referència a la polèmica pel discurs que va pronunciar, amb problemes, diumenge l'alcaldessa de València, Rita Barberá. Bosch ha retret a Rajoy que el seu balanç sigui ple de "llum i color" i li ha demanat "menys focs d'artifici i més realitat".

Sobre Catalunya, ha celebrat que Rajoy reconegui finalment que la consulta del 9-N existís -malgrat que el president espanyol l'hagi titllat de "simulacre"- i li ha demanat que assumeixi, quan abans millor, que el 27 de setembre comença la "construcció de la República Catalana independent".

PSC: "Insensible i insensat"

Des del PSC, Francesc Vallès creu que és propi d'un "demagog insensat" prometre ara ajudes socials apel·lant als "instints més bàsics de la ciutadania" per amagar el fracàs de no haver-se'n sortit en la creació d'ocupació.

Vallès assegura que "hem vist un president insensible al patiment de la gent i insensat amb Catalunya".

ICV: "Ulls tancats a conflictes greus"

El portaveu d'ICV a la cambra baixa, Joan Coscubiela, creu que Rajoy ha definit una "societat que només existeix en el seu manual de propaganda". Acusa el president espanyol de vendre promeses que són "fum" i de "tancar els ulls" a alguns "conflictes greus" com els casos de corrupció i la situació política oberta a Catalunya.

stats