Política 21/10/2016

De Alfonso marxa de l'Audiència de Barcelona i es trasllada a un jutjat de Cantàbria

El retorn de l'exdirector de l'Oficina Antifrau al seu lloc de treball a la capital catalana havia generat malestar

Acn
1 min
Daniel de Alfonso al Parlament

BarcelonaDaniel de Alfonso marxa a Cantàbria. El Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha concedit al magistrat i exdirector de l'Oficina Antifrau de Catalunya la petició de trasllat al jutjat de vigilància penitenciària de Cantàbria, per la qual cosa abandonarà la seva plaça a l'Audiència de Barcelona.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De Alfonso, que va ser cessat pel Parlament al mes de juny després de fer-se públiques les converses que va mantenir amb el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, per buscar draps bruts a l'independentisme, va recuperar la plaça de magistrat en una secció penal de l'Audiència de Barcelona poques setmanes després del seu cessament.

Aquesta era la plaça que ocupava fins a l'any 2011 i a la qual va haver de renunciar en ser nomenat director d'Antifrau. De Alfonso ha pres la decisió de traslladar-se després que el seu retorn a l'Audiència de Barcelona generés certa mala maror.

L'Associació Professional de la Magistratura (APM), un òrgan al qual De Alfonso va estar afiliat durant anys, ja va mostrar el seu malestar pel retorn del jutge, i va advertir del "mal" que causa a la justícia que es permeti a un magistrat que ha exercit un càrrec públic de confiança tornar a la carrera judicial.

stats