Política 20/10/2014

La CUP afirma que el Govern ha acceptat vuit de les seves condicions per al nou 9-N

El portaveu de la formació, David Fernàndez, veu possible un acord de mínims i aposta per una candidatura d'esquerres unitària a les eleccions

Ara
2 min

BarcelonaEl diputat de la CUP David Fernàndez diu que el Govern ha acceptat vuit de les condicions que havien posat i que s'està a punt de tancar l'acord sobre els altres dos punts, que bàsicament són els que es refereixen a no fer cap pas enrere, segons ha dit aquest dilluns en una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio'.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fernàndez ha assenyalat que l'únic punt que ha estat rebutjat és el de crear una conselleria de la Consulta. Per això, creu que es pot recompondre una certa unitat entre el denominat bloc pro consulta, incorporant de nou fins i tot a Iniciativa per Catalunya. Per Fernàndez, per la unitat "és clau dignificar, mantenir i reforçar el 9-N", i ha dit que no es poden defraudar els catalans.

Fernàndez ha deixat clar que el 9-N és una etapa més dins tot el procés d'independència, i el nou 9-N "el blinda més".

El diputat de la CUP no ha descartat la possibilitat de, de cara a les eleccions, anar en una llista conjunta amb altres forces d'esquerra, com Procés Constituent o Guanyem. Més crític ha estat amb Podem, perquè té una posició molt callada. "Penso que les opinions que expressen [sobre el procés català] són reactives. Se'ls enyora, se'ls troba a faltar", ha dit.

David Fernàndez també s'ha mostrat convençut que el 9-N "Iniciativa hi serà", i tot i que descarta una nova foto d'una cimera dels partits pro consulta, sí que creu que treballaran conjuntament perquè el 9-N sigui "un tsunami democràtic".

Per Fernàndez, la declaració unilateral d'independència (DUI) "no és una opció", i considera fonamental la consulta. Tampoc creu que siguin essencials unes eleccions plebiscitàries, tot i que reconeix que no hi haurà gaires més opcions, perquè "l'Estat ho ha torpedinat tot". La DUI "la veiem com a última opció i sempre sotmesa a un referèndum de sis a vuit mesos després".

El diputat de la CUP creu que és clau que el 9-N sigui una "mobilització desbordant". Respecte a la unitat, creu que ja s'està recomponent, perquè "ERC s'implica en la consulta, Convergència fa campanya, la CUP fa campanya i Iniciativa hi entrarà".

stats