Política 09/07/2016

Demòcrates de Catalunya estudia denunciar la nova CDC si tria com a nom Partit Demòcrata Català

Francesc Sànchez, coordinador de règim intern de Convergència, assegura mirant el registre de partits que "no hi ha conflicte"

Oriol March
1 min
Antoni Castellà intervé en el congrés fundacional de Demòcrates de Catalunya / ACN

BarcelonaLa mala maror entre Convergència i Demòcrates de Catalunya, formació nascuda després del trencament d'Unió, ha anat creixent durant les últimes setmanes. La tria del nom que batejarà el futur partit que naixerà de CDC ha generat malestar dins de Demòcrates, fins al punt que la formació estudia denunciar els nacionalistes en cas que triïn Partit Demòcrata Català com a denominació. "Al ministeri de l'Interior ens van dir que, existint Demòcrates de Catalunya, no es podria registrar un Partit Demòcrata Català", asseguren fonts consultades per l'ARA. Francesc Sànchez, coordinador de règim intern, ha tret ferro a l'assumpte i ha indicat que no hi ha "cap conflicte" mirant el registre de partits.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"No són rival electoral per a nosaltres. Són socis en tot aquest procés", ha apuntat Sànchez, que ha demanat "tranquil·litat". "Hi ha espai polític per a tothom", ha insistit.

"Si ho fan, anirem a demanda", asseguren les mateixes fonts. El partit, que es reivindica com a hereu de l'esperit fundacional d'Unió i que va néixer fa tot just un any, recorda que Junts per Catalunya –una de les opcions que hi ha damunt la taula, juntament amb Partit Nacional Català, per votar demà el nom de la nova CDC– és precisament la denominació que es volia triar per a una hipotètica coalició formada per les forces sobiranistes a les eleccions del 20-D.

Els democristians van deixar clar en el seu moment que només anirien de la mà de Convergència en aquests comicis si els nacionalistes renunciaven a les sigles i es bastia una "llista transversal" encapçalada per un independent.

stats